Tromsøs Aron Sigurdarson er klar for Start etter at klubbene ble enige om en overgang søndag kveld. Det bekreftes fra begge hold.
Den islandske 24-åringen var ikke interessert i en forlengelse med «gutan», og dermed føltes det naturlig å la han gå sier TILs sportsjef, selv om det ble til en Eliteserie-rival.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
– Han er på utgående kontrakt og hadde en trøblete høst da laget gjorde det bra. Skulle vi få noe igjen for Aron så var det nå vi måtte selge han, forteller Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen.
– Vi selger han til en konkurrent, men samtidig ville vi aldri klart å få et slik beløp for han fra noen andre, legger han til.

– Tilfører hurtighet og uforutsigbarhet

Tirsdag formiddag ble papirene skrevet under på og avtalen var i boks. Sigurdarson skrev under for fire år med Kristiansand-laget.
– Dette føles veldig godt. Jeg er spent og gleder meg til å møte de andre spillerne og kan nesten ikke vente på å komme igang. Jeg ser frem til å score viktige mål i Start-drakta, sier Aron Sigurdarson til IK Starts hjemmesider.
Sportssjef Tor-Kristian Karlsen gleder seg over å ha signert islendingen.
– Med Aron får vi en spiller som vil tilføre oss hurtighet og uforutsigbarhet i angrepsspillet. Han vil også gi Mark flere muligheter når han setter opp laget. Aron kan innta begge kantene, men kan også være aktuell som en spiller rett bak spissen, sier sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen.
Sigurdarson håper å være en del av den islandske VM-troppen i Russland i sommer.

Skal erstattes

Nå når Sigurdarson forlater Tromsø til fordel for Start blir det nødvendig å hente inn nye forsterkninger før første kamp på terminlisten om 13 dager, meddeler TILs sportsjef, som ironisk nok er borte på Sør Arena, 11. mars.
– (Salget) gir oss også noen muligheter, som er å se etter en annen type spiller – en med tempo og gjennombruddskraft. Så finner vi den rette spilleren vil vi hente inne en ny, sier Johansen før han tilføyer:
– Vi har hentet inn Bakenga, Kjærgaard og Høgli samt at vi har skrevet kontrakter med flere spillere som var på utgående kontrakt. Vi har bra kontroll på kjernen i stallen og så ser vi på om vi kan gjøre noen justeringer i forhold til det.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26