Stabæk - Vålerenga 1-1:
Selv om det var to lag som startet med mye energi og et par sjanser var det ikke før etter 41 minutter at det første målet kom og det var Stabæks toppscorer Franck Boli som sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
Dette betyr at Boli nå har 14 scoringer denne sesongen, som gjør at han ligger likt med Eliteseriens toppscorer Marcus Pedersen.
Men tre minutter før ordinær tid, ble det dømt straffe til Vålerenga. Sam Johnson tok det og satte ballen lekkert i mål.
– Jeg er litt skuffet når vi leder så lenge som vi gjør. Det er vanskelig å se straffesituasjonen fra min side, men straffespark imot er alltid kjedelig, sa Stabæk-trener Henning Berg etter kampen.
Han synes det var vanskelig å se om det var riktig å dømme straffe til Vålerenga.
– Det er vanskelig å se, men det ser ikke ut som straffe i det hele tatt. Han har et bein ute og han spilleren faller som om han skulle blitt skutt, jeg tror ikke det er det sparket som gjør at han faller. Men dommeren må blåse på det de ser og hvis han mener det er straffe så er det straffe. Litt uheldig for oss, sa Berg.
Vålerenga-trener Ronny Deila hadde ikke fått sett situasjonen da Eurosport snakket med han etter kampen.
– Det var ikke akkurat en stor målsjanse, men hvis det er innafor og det er tatt så er det straffe. Er det ikke det så er det sånn fotball er, vi har ikke fått alle avgjørelsene med oss gjennom sesongen heller, men igjen så prøver jeg å se kampen under ett og 1-1 er ikke ufortjent for Stabæk sin del, sa han.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Se straffen som sikret Vålerenga ett poeng

Viktigst med tre poeng

Stabæk startet lokalderbyet med stort press og kom til en sjanse etter kun to minutter. Etter fem minutter så det ut som om det skulle stått 1-0 til Vålerenga. Bård Finne fikk skutt på mål, men ballen traff stangen.
Fire minutter før pause lyktes det for hjemmelaget. Franck Boli fikk en lang pasning av Jeppe Moe og satte ballen mellom beina på Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey. Det var Bolis 14. scoring denne sesongen.
– Vi får se etter kampen, vi må vinne, det er det viktigste. Tre poeng er viktigere enn 14 mål, sa målscorer Franck Boli i pausen.
Boli fikk igjen en stor sjanse kun minutter ut i andre omgang, men han klarte ikke å få den i mål.
Med 11 minutter igjen fikk Vålerenga en stor sjanse da Felix Horn Myhre skjøt ballen i tverrliggeren.
Se intervjuet med Henning Berg etter kampen her (saken fortsetter under videoen):

Straffesituasjon

Med tre minutter igjen av ordinær tid blåste dommer straffe. Aron Dønnum ble felt innenfor 16-meteren av Ronald Hernandez.
– En veldig billig straffe i mine øyne, sa Eurosports kommentator Anne Sturød.
Men Sam Johnson tok godt vare på sjansen og satte inn 1-1.
– Selvfølgelig er vi veldig skuffet over resultatet. Vi kunne ha vunnet denne kampen, men sånn er fotball, sa Franck Boli etter kampen.
Stabæk har nå 24 poeng og ligger på kvalikkplass i Eliteserien. Neste kamp for Stabæk er mot Brann søndag 21. oktober kl. 20.00, mens Vålerenga møter Kristiansund kl 18.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59