Scanpix

Kippe varsler ny tendens etter Lehne Olsen-straffen

Kippe varsler ny tendens etter Lehne Olsen-straffen: – Ikke ideelt

11/09/2018 21:56Oppdatert 11/09/2018 22:03

Lillestrøms kaptein tror Eliteserie-spillerne vil bli mer forsiktige etter Thomas Lehne Olsens straff for dommerutbruddet.

  • Se Start - Lillestrøm søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3

OSLO/LILLESTRØM (Eurosport.no): – Vi må bare respektere det, sier Lillestrøms kaptein Frode Kippe.

Tirsdag kveld ble det klart at Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har ilagt Lillestrøms toppscorer Thomas Lehne Olsen én kamps karantene etter utbruddet mot dommer Tom Harald Hagen i forbindelse med Lillestrøms 0–1-tap for Vålerenga.

Avgjørelsen er ikke endelig og kan ankes av klubben. Lehne Olsen risikerer å miste den viktige kampen mot Start til helgen. En viktig kamp i bunnen av tabellen.

– Jeg skulle gjerne hatt med Lehne Olsen i kampen som kommer nå. Så får vi se hva det endelige resultatet blir. Jeg har ikke hørt noe. Hvis det blir en kamp er det veldig synd for oss, Lehne Olsen og klubben. Sånn er det innimellom. Vi får bare klare oss med de vi har, sier Kippe.

– Det er en absolutt viktig kamp. Vi skulle hatt med ham der. Vi trenger de vi har. Han har vært vår toppscorer og har scoret målene. Det betyr mye for laget. Vi har en stort sett skadefri tropp og har folk som kan gå inn, men Lehne Olsen vil vi alltid ha med.

Se intervjuet med Kippe. Saken fortsetter under videoen:

Video - Dette sier Kippe om Lehne Olsen-straffen

01:49

Tror straffen kan påvirke Eliteserie-spillerne

40-åringen har spilt i Eliteserien i en mannsalder. Han tror dommen, om det blir det endelige resultatet, kan få konsekvenser for hvordan spillerne opptrer og forholder seg til media.

– Jeg ønsker å ha høyest mulig takhøyde på ting. Så går det selvfølgelig en grense som må tas. Jeg vet selv hvordan det er å bli intervjuet i en pause når ting har gått litt imot. Når du er frustrert kan det komme ting som du helst ikke vil si. Det vil sikkert påvirke oss spillere til å stå over en del intervjuer i fremtiden, hvis det er slik de velger å reagere på det. Det må vi bare ta hensyn til, sier Kippe til Eurosport.no.

– Er det noe du ser på som negativt?

– Det får forbundet og andre si hva de vil om. For TV er det sikkert bra å ha disse intervjuene i pausen og rett etter kamp. Men for oss spillere er det ikke ideelt når det skjer slik som det skjer nå. Da er vi nødt til å være forsiktige og ta hensyn i forhold til det. Vi har ikke råd til å la folk stå over på den måten der. Da blir det tøft for oss.

  • Supersøndag: Se Vålerenga - Rosenborg klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge

Se situasjonen der Thomas Lehne Olsen kommer med utrbuddet mot dommeren. Saken fortsetter under videoen:

Video - LSK-spiss tente til etter offsideavblåsing: – Jævla dommerfaen

00:21

– Det kokte litt i pæra på ham

Lillestrøm-backen Mats Haakenstad tror spillerne vil holde hodet kaldt fremover. Selv påpeker han at de ikke har råd til å miste flere viktige spillere i innspurten.

– Det er kjedelig. Vi skulle gjerne ha hatt han der på topp. Vi har gode erstatter, så jeg tror vi skal klare å ta tre poeng.

– Var en kamps karantene som forventet?

– Jeg vet ikke hvilken praksis de har og hva de legger til grunn. Vi er enige om at den var litt uheldig. Det kokte litt i pæra på ham der, så vi får si at det var greit. Det har vært noen episoder tidligere hvor det har vært kampstraff. Den er sikkert grei, sier Haakenstad.

  • Se Start - Lillestrøm søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3
0
0