Tidligere Rosenborg-spiller Jonas Svensson hadde vært fast inventar i Rosenborg-trøya i nesten fire sesonger, men det var først da Kåre Ingebrigtsen entrer dørene på Brakka at det ble gulljubel. Derfor oppleves sparkingen av han og Eirik Hoftun som tøff å svelge.
– Jeg har hatt utrolig mange gode minner med Kåre og Eirik. Den 2015-sesongen er definitivt den artigste sesongen jeg har hatt i fotballkarrieren min og jeg er redd for at det kommer til å bli det artigste uansett. Jeg har et godt forhold til dem og et spesielt forhold, så skulle man ønske at alt var bare fryd og gammen i Rosenborg, men fotballen er brutal.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Svensson reagerer også på ordlyden i noe av det som har kommet fra Brakka.
– Jeg registrere at hvert fall nå slike ting skjer så blir det ofte mye støy rundt det, det er vanskelig å få det til å bli en helt perfekt prosess, virker det som. Jeg stusser litt på timing og alt det der, men så har det gått ok med Rosenborg etterpå og nå når de har kommet seg inn i Europa, det var vel det som var den store målsetningen. Det er vel sånn at «In Ivar we trust». Vi satser på at han har kontroll, sier han.
Se reportasjen med Jonas Svensson her (saken fortsetter under videoen):

– Gjort det unektelig bra

Samtidig har Svensson latt seg imponere av Rini Coolens start som RBK-sjef.
– Han har jo gjort det unektelig bra, han har tross alt vunnet det som er i serien og kvalifisert seg til Europa. Det er liksom ikke så mye mer du kan be om, det blir spennende å se hvem Ivar ender opp med, sier han.
Rini Coolen er ikke den første linken mellom Rosenborg og Nederland.
– Nils Arne (Eggen) var veldig inspirert av Nederlandske trenere og det måten å spille på. Den spillemåten i Nederland er utrolig offensiv og det er Rosenborg også, det har de alltid vært. Jeg liker den linken der. Kanskje få inn en utenlandsk trener, noe nytt rett og slett, se det med noen andre øyne trenger ikke å være dumt. Det å være trener for Rosenborg er en krevende jobb tror jeg, det er jeg ganske sikker på. Det er en tøff jobb, men Rini får det til, sier han.
Han sier at det å være trener for Rosenborg er en krevende jobb og at man ikke må glemme det Ingebrigtsen har gjort.
– Kåre skal alltid stå i historiebøkene og ha et godt navn i Trøndelag. Jeg tror at som fotballtrener i dag så er det sånn at man til slutt får sparken. Jeg tror det er slutt på den tiden hvor man er trener i flere tiår, avslutter Svensson.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53