Populære sporter
All sport
Vis alt

Kapteinen garanterer at dette ikke skjer igjen

Oppdatert 30/10/2018 klokken 20:15 GMT+1

Bodø/Glimt viser dårligst form av samtlige i Eliteserien. I verste fall venter et nytt mareritt på Lerkendal i siste serierunde.

Glimt

Foto: Scanpix

  • Se nedrykkskampen mellom Lillestrøm og Glimt på Eurosport Player og MAX mandag fra 18.30
BODØ/OSLO (Eurosport.no):
Bodø/Glimt har kun tatt to poeng på de siste fem oppgjørene i Eliteserien. Ingen lag har dårligere poengfangst å vise til i den tilsvarende perioden.
Bodøværingene har heller ikke vunnet en Eliteserie-kamp på to måneder.
Det har gjort at Kjetil Knutsens menn gradvis har involvert seg i nedrykksstriden. I øyeblikket er det fire poeng ned til direkte nedrykk, mens det er to poeng ned til kvalik.

Fikk to fridager

Kaptein Martin Bjørnbak ser at lagene rundt på tabellen stadig plukker poeng, og at presset dermed øker på Glimt før de tre resterende kampene.
– Start har vært i god form. Godset vant. Vi må først og fremst begynne å vinne kamper, så får vi telle opp til slutt. Helst ni poeng, sier Bjørnbak.
Etter uavgjortkampen mot Stabæk fikk Glimt-spillerne to fridager. Neste oppgjør er mot Lillestrøm mandag 5. november.
– Det er veldig deilig å få ladet batteriene litt. Det handler som alltid om å ha en god treningsuke, bygge seg opp inn mot kamp, så smeller det neste mandag, sier Bjørnbak.

Vil ikke ha 2016-reprise

Situasjonen er ikke direkte uvant for verken Bodø/Glimt eller Bjørnbak.
Etter tapet mot Viking på hjemmebane i nest siste kamp i 2016, hadde Glimt kniven på strupen i siste serierunde mot Rosenborg på Lerkendal.
– Vi stod i det her i 2016. Vi har lært ganske mye av det siden den gang. Forhåpentligvis kan vi dra med oss den erfaringen nå, sier han.
Den gangen endte det med et 1-2-tap og nedrykk. Bjørnbak spilte den skjebnesvangre kampen. I siste serierunde i år er det nettopp Rosenborg som igjen venter på Lerkendal.
Kapteinen er klar på at man ikke har mistet troen.
– På ingen måte. Vi rykker ikke ned. Det er bombesikkert, slår han fast.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame