Reaksjonene lot ikke vente på seg da Lillestrøm-fansen hadde med seg et banner med «Mind the gap» i kampen mellom Brann og Lillestrøm søndag.
Banneret ble tolket som et stikk mot Brann-supporteren som ble hardt skadet etter en T-bane-ulykke i Oslo.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Natt til mandag la Kanari-Fansen ut en beklagelse på sin Facebook-side hvor de skriver at de tar sterk avstand fra det skamfulle banneret på Brann Stadion.
Les hele innlegget nederst i saken!
– På banen og tribunen er vi konkurrenter, men utenfor er vi forent av vår kjærlighet for fotball. Vi ønsker ingen supportere noe vondt, uavhengig av hvilken klubb de måtte ha kjærlighet til, skriver Kanari-Fansen.
De avslutter også med at denne saken ikke er ferdig og at det må ryddes internt. Da Eurosport.no snakker med Talsmann for Kanari-Fansen, Thor-Arne Sandli mandag forteller han at banneret ikke kom fra Kanari-Fansen.
– Kanari-Fansen tar sterkt avstand fra et slikt banner, det kom ikke fra Kanari-Fansen. Samtidig så har vi et frittstående og selvstendig Tifo-miljø som handlet litt etter eget skjønn. Her er det noe som gikk galt og vi må ettergå det, sier Sandli.
Søndag sa han til VG at banneret var myntet på deres egne spillere og det at de har fått et lite gap ned til nedrykksstriden.
– Det var den informasjonen jeg fikk av mine egne, og jeg forholdt meg til den informasjonen som ble gitt, forteller han.

– Det burde vært stoppet

Sandli forteller at de var klar over at det var noe som skulle vises på søndagens kamp, men ikke hva.
– Vi skulle vært foruten den som kom i går. Den var verken heldig eller smart. Jeg tenker at alle ledd helt i fra de som maler de, til de som tar avgjørelser, til styret må se om det er ting som kunne vært gjort på et tidligere stadie for å unngå dette, sier Sandli til Eurosport.no.
– Burde dere oppdaget det før?
– Det burde vært stoppet, legger han til.
Også Sandli bekrefter at de skal ta saken videre for å finne ut hva som skjedde.
– Vi må snakke med de ulike undermijløene og Tifo-miljøene i Lillestrøm om hva som skjedde, hvordan det ble slik og om det burde vært fanget opp et sted, sier Sandli.
– Det er aldri heldig når slike ting skjer, vi tar gjerne en god fight på tribunen i form av rivalisering og smakfulle ytringer der vi er motstandere i 90 minutter, men utenfor stadion er vi samlet. Det er bare trist når noe sånn skjer.
Det er fortsatt usikkert om NFF vil foreta seg noe i denne saken. Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik skriver dette i en SMS til Eurosport:
– Det er rutine på at påtalenemnda i NFF vurderer disse sakene, selv om terskelen for å opprette en formell sak mot supportere på bakgrunn av ytringer generelt har vært høy.
– Uavhengig av om det blir opprette sak eller ikke, så er det forståelig at det blir reaksjoner på gårsdagens banner, uavhengig av hva intensjonen til de som laget banneret var. Det er i alle fal ikke vanskelig å forstå at noen tlker banneret i retning den alvorlige ulykken på t-banen. Det er i så fall for alvorlig til å tulle med. Det er bra at både klubben og talspersonen for Kanari-fansen er tydelig på det, legger han til.
Både Lillestrøm Sportsklubb og Lillestrøms sportssjef, Simon Mesfin gikk ut søndag kveld hvor de skrev at de tok avstand fra banneret.
– LSK som klubb tar tydelig avstand fra dette. Vi beklager på det sterkeste at noen av våre supportere benytter seg av slike symboler, sa daglig leder Robert Lauritsen til egen hjemmeside.
Les hele innlegget til Kanari-Fansen her:
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39