– Stemningen i og rundt klubben er kjempegod, det går ikke an å få noe bedre stemning rundt klubben enn det er for øyeblikket, sier Ranheim-spiller Erik Tønne til NTB dagen etter at Lillestrøm ble slått 1-0 på Åråsen.
– Det eneste jeg kan sammenligne med er da klubben sikret opprykket i fjor. Det er et voldsomt engasjement rundt klubben.
Med søndagens seier klatret Ranheim opp på tredjeplass i Eliteserien. Med seier hjemme mot serieleder Brann onsdag tar det nyopprykkede laget over serieledelsen.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
– Det blir den tøffeste oppgaven vi har hatt så langt. Når man ser hva Brann har levert hittil, og hva slags ressurser de har, så er de i utgangspunktet favoritter. Men det passer oss bra, det er ingen som forventer at vi skal vinne mot Brann, sier Tønne og legger til:
– Men vi har ståltro på at vi kan klare det.

– Tar ikke av

Med unntak av tapet i andre serierunde (0-4 mot Tromsø borte) har det blitt tre poeng mot Stabæk (h), Sandefjord (b), Haugesund (h) og Lillestrøm (b).
– Vi tar ikke av selv om vi har vunnet fire av fem kamper. Det er fortsatt 25 kamper igjen, og mye kan snu i løpet av dem. Vi vet at vi kommer til å gå på noen smeller, men det er viktig å ta med seg den gode følelsen i den perioden vi er i nå. Det hadde vært mye verre dersom vi kun hadde hatt én seier på de fem første, sier 26-åringen.
– Vi har bevist at det ikke bare å komme til Ranheim og hente tre poeng, som det kanskje har vært mot andre nyopprykkede lag. Så de (Brann) skal jobbe hardt og spille en veldig god kamp om de skal få med seg tre poeng mot oss.
(Artikkelen fortsetter under)

Begravelse

Framover venter kamper mot Rosenborg, Vålerenga, Odd og Molde for å nevne noen.
– Det er nå vi får testet oss, når vi skal på de større stadionene, mot lag som i utgangspunktet er klare favoritter, og som ser på det å tape mot lille Ranheim som et stort nederlag. Det gir bare kjempeenergi til oss. Det virker som det har vært begravelse hver gang vi har tatt tre poeng mot andre lag, sier Tønne som ikke tror at seirene så langt skyldes undervurdering fra motstanderens side.
– Jeg tror ikke det er snakk om undervurdering, men vi utfordrer jo bransjen litt. Vi utfordrer Fotball-Norge på at det går an å få til noe med mindre ressurser. I utgangspunktet kan man si at alle i Ranheim spiller fordi dem elsker fotball. Vi gjør det ikke på grunn av økonomien, snarere tvert imot. Vi tjener mer penger på jobbene vi har mellom 8 og 15.
(Artikkelen fortsetter under)

Lokale spillere

TIL NTB sier Tønne at han tror noe av årsaken til Ranheims suksess så langt blant annet skyldes at de stort sett er lokale spillere som kjenner hverandre godt.
– Når vi går på banen er det for å ta tre poeng sammen med spillere man har god kjemi med, og som man har et godt vennskap med også utenfor banen. Mange av oss har kjent hverandre siden det begynte å tilspisse seg i ungdomsalderen. Vi har en helt annen kjennskap og følelse for hverandre enn i en klubber der det byttes ut elleve, tolv spillere hver sesong.
Onsdag er neste test for Tønne og Co. da Brann kommer på besøk. Planen er enkel:
– Vi skal stole på eget spill og ikke ta så mye hensyn til hva motstanderen gjør, bortsett fra de klare trekkene som kjennetegner motstanderen. Spesielt på hjemmebane har vi fokus på oss selv og hva som gjør oss best, så tar vi mer hensyn til motstanderen når vi spiller borte.
Men onsdag er det hjemmekamp. Da kan overraskelseslaget ta over serieledelsen i Eliteserien.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21