Populære sporter
All sport
Vis alt

– Kan i verste fall få poengtrekk

Stian Thelen

Publisert 10/11/2018 klokken 16:47 GMT+1

NFF-direktør Nils Fisketjønn mener det ikke er noen spesiell grunn til at saken om utlånsavtalen mellom FKH og Molde skulle blitt behandlet før kampen. Begge klubben kan i verste fall få poengtrekk.

Solskjær Horneland

Foto: Scanpix

– Jeg mener de burde behandlet saken, sa Eirik Opedal til Eurosport.no fredag kveld.
FKH og Molde kan risikere straff ettersom Haugesund ikke kommer til å benytte seg av innlånte Ibrahima Wadji eller Tobias Svendsen i søndagens kamp mot nettopp Molde.
Fredag kveld sa Opedal til Eurosport.no at de har en muntlig avtale med Molde om ikke å bruke de to utlånte spillerne fra klubben. En avtale de akter å holde. Klubben bekreftet også at de har levert en redegjørelse til NFF, som skal granske saken.

– Slike avtaler er ikke tillatt og spillerne er spilleberettiget

Samtidig mener FKH-lederen at NFF burde behandlet saken før kampen, men det er konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn uenig i.
– Det er ingen spesiell grunn til det, fordi om det her skulle komme en påtale og eventuell sanksjon, har det ingen konsekvenser for denne kampen, skriver Fisketjønn i en SMS til Eurosport.no, og utdyper:
– Slike avtaler er ikke tillatt og spillerne er spilleberettiget, gitt at de ikke må sone for for eksempel gule kort.
  • Lad opp til runden med Fotball Direkte klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

– Kan risikere poengtrekk

Neste uke skal Påtelenmda se på saken og bestemme seg for om de vil ta ut påtale mot klubbene. Fisketjønn vil ikke spekulere i hvilke sanksjoner klubbene risikerer, men sier følgende til Haugesunds Avis som omtalte saken først:
– Det kan være både bøter og i verste fall poengtrekk, sier han.
Molde kjemper om sølvet i årets Eliteserie og er kun to poeng bak Brann. Haugesund derimot kan gå opp på samme poengsum som moldenserne med seier og kaste seg for alvor inn i en skikkelig bronsekamp, og kanskje en sølvkamp. Med tap vil det være så godt som kjørt.
På Twitter skriver Opedal at de har med seg begge spillerne til Molde og holder alle muligheter åpne, men til Eurosport.no fredag sa Opedal at det nå var opp til Molde om hvorvidt de to spillerne skulle spille.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame