Søndag er det duket for en ordentlig toppkamp i Eliteserien når Rosenborg tar imot Brann på Lerkendal.
I begivenhetenes sentrum en høyreist danske. Nicklas Bendtner er etter alle solemerker tilbake i RBK-laget etter å ha stått over forrige seriekamp mot FK Haugesund med en skade.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Til helgen presenteres også Danmarks tropp til sommerens fotball-VM i Russland. Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er overbevist om at Bendtner får plass der.
– Åge Hareide har brukt de fleste agrumenter han har for å ta ham med. Han ønsker god bredde i troppen, så at Bendtner er med er jeg 100 % sikker på, sier Rekdal.
Allerede mandag 28. mai samles Hareides-VM tropp til de første forberedelsene. Med Eliteserie-pause påfølgende helg, tror Rekdal dette kan bli det siste man ser av 30-åringen i RBK-drakt.
– Det kan fort bli Bendtners siste kamp. De hentet inn Søderlund med tanke på at Bendtner kan forsvinne, og nå reiser han etter all sannsynlighet til VM. Det er ikke sikkert han kommer tilbake etter det, sier Rekdal.
Rekdal og Myhre diskuterer søndagens toppkamp (artikkelen fortsetter under):
Derfor er Rekdal ikke i tvil om hvem som kommer til å spille spiss for den regjerende seriemesteren i søndagens toppkamp.
– Hvis han er tilbake fra den lille skaden og vet selv at dette er siste kampen for Rosenborg, så tror jeg han kommer til å være «on fire», sier Rekdal, før han fortsetter.
– Da ville jeg valgt ham foran Søderlund, til tross for hans to scoringer mot FKH sist. Det kommer Kåre Ingebrigtsen til å gjøre også. Han kommer til å ha Bendnter som spiss i den kampen.
Rekdal åpner imidletid for at mandagens tomålsscorer Alexander Søderlund også kan bli å se fra start mot Brann.
– Det er et luksusproblem. Han kan sette inn begge to, det har funket tidligere det også, selv om de har gått litt bort fra det. De er i hvert fall mer enn gode nok til å spille begge to, og begge er gode nok til å være spiss nummer en i Rosenborg, men så er det vel sånn at Bendtner drar på et tidspunkt, og da er Søderlund den naturlige erstatteren for ham.
Om Rekdal skulle vise seg å få rett om Bendtners fotballfremtid, så tror Eurosport-kollega Asbjørn Myhre dansken kan få en helt spesiell aften på Lerkendal søndag.
– Jeg har en følelse av at Bendtner, så sant han er kvitt skaden, kommer til å starte og ta farvel med Lerkendal med en scoring eller to. Selv om han ikke har hatt for mange imponerende kamper denne sesongen, så scoret han to mot Molde i det som var en annen tidlig toppkamp, sier Myhre.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53