Fredag ble det klart at Jörgen Lennartsson er Arne Erlandsens arvtaker i Lillestrøm.
Svensken, som har skrevet under på en to og et halvt år på Åråsen, var i storslag da han ble presentert på Åråsen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Selv om optimismen var tydelig både hos svensken og blant LSK-lederne Simon Mesfin og Morten Kokkim, er 53-åringen klar på at klubben i skrivende stund ikke befinner seg i en veldig god tabellmessig situasjon.
– På kort sikt handler det nå om å berge plassen. Vi må ha respekt for hvor vi ligger på tabellen, sier LSKs nye hovedtrener til et samlet pressekorps.
På spørsmål om han kommer til å gjøre store forandringer, legger svenskens til grunn at klubben allerede over lang tid har innarbeidet stolte tradisjoner, og sier at han også vil forsøke å tilpasse seg. Også med tanke på spillestil.
– Det er en klubb med kultur og tradisjoner. Det er ikke bare som trener å komme inn og bestemme seg for å endre på alt da. Man må tilpasse seg litt også til den kulturen som finnes i klubben man er i, og spillerstallens kvalitet. Generelt sett er mange av parameterne i min måte å spille fotball på ganske likt LSK, og det er kanskje en av årsakene til at jeg sitter her i dag, sier han.
– Formasjonen for meg er ikke det viktigste. Jeg ønsker å få inn en spillestil der det finnes variasjon mellom korte og lange baller i angrepsspillet og en god miks mellom raske kontringer og samtidig kunne skape målsjanser mot etablert forsvar, sier han.
Lennartsson forteller videre at han de siste årene har fulgt med på norsk fotball og mener han har god oversikt.
– Jeg følger selvsagt med. Jeg har ganske mange venner som jobber innenfor norsk fotball og følger godt med. Jeg kjenner Lars Lagerbäck veldig godt og har fulgt hans arbeid med landslaget også, sier han.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05