– Det snakkes litt i kulissene og i garderoben på Brakka om at det kanskje kunne vært ønskelig at de to byttet jobb. Kanskje kler Coolen bedre å være assistent? Han er en god fagmann, men han er kanskje en litt for spak type for meg.
I tillegg til Rosenborgs midlertidige hovedtrener Rini Coolen, omtaler Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud lagets assistentrener Trond Henriksen.
I Fotballmandag var Eirik Ulland Andersen gjest sammen med Bø Tosterud og Eurosport-ekspert Christian Gauseth.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Før de startet å diskutere Coolens fremtid som hovedtrener ble det visst en video av Henriksen hvor han holder energisk tale for spillerne før møtet med Brann.
– Vi så assistentrener Trond Henriksen som talte, og en nederlender som satt i hjørnet og ikke skjønte en dritt. Og dette er kanskje et bilde på lederstilen til Rini Coolen. Det er Henriksen som er den mest verbale, og han som jager spillerne på treningene, sa Bø Tostetud.
Gauseth var helt enig med sin kollega.
– Når jeg ser det klippet så ser jeg i begynnelsen at Rini Coolen sitter og ser ned i fanget og sjekker telefonen. Dette er ikke en fyr som inspirerer til store prestasjoner slik jeg ser det. Det er mulig jeg tar helt feil, men det tror jeg ikke altså.
Da Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i sommer listet styreleder Ivar Koteng opp en rekke kriterier en hovedtrener i Rosenborg skal oppfylle. Gauseth mente nederlenderen ikke kan hake av i alle boksene.
– Koteng sa de kunne ta steg på alle områder i Rosenborg. De kunne få en bedre fagmann, de kunne få en bedre pedagog, og en bedre leder. Jeg nekter å tro at Rini Coolen er et steg opp fra Kåre Ingebrigtsen på de tre punktene. Kanskje han marginalt er en bedre fagmann, men en bedre pedagog og leder har jeg vanskelig å tro på.
Godsets midtbanespiller var enig med uttalelsene til ekspertene.
– Han er sikkert en bra fagmann, men jeg synes ikke han virker som den mest sprudlende fyren. Så jeg tror han trenger en ved siden av seg som kan få litt mer energi inn i den gruppen der.
Hør hva folk i Trondheim synes om Coolen (saken fortsetter etter videoen):

Aktuelle kandidater

I oktober sa styreleder Koteng til Eurosport.no at den midlertidlige treneren har et sterkt kandidatur.
– Er Coolen en sterk kandidat?
– Ja, det vil jeg si, svarte Koteng.
Forrige uke erfarte Eurosport.no at den tidligere Bundesliga-treneren Peter Bosz skal være blant RBKs kandidater.
Styrelederen hadde ingen kommentar da han ble stilt spørsmål om nederlenderen, men bekreftet at de nå står igjen med tre kandidater på ønskelisten.
  • Med Eurosport Player får du sett alle kampene i Eliteserien. Her skaffer du deg tilgang.
Petter Bø Tosterud kjenner godt til den tidligere Borussia Dortmund-treneren. Han er usikker på hvor sannsynlig det er at 53-åringen ender i Trondheim. Årsaken er de høye lønningene han skal ha hatt i tidligere jobber. Da Bosz trente Dortmund skal han ha tjent mellom 38 og 47 millioner kroner i året.
– Men om han kan se for seg å tjene litt mindre penger i måneden eller året, så er han en veldig spennende type. Han har en filosofi som går veldig på 4-3-3, noe som fungerte fantastisk bra i Ajax. Vakker angrepsfotball som scoret mange mål med et ungt lag som sprudlet av energi.
Videre sier Eurosports kommentator at hans filosofi ikke lyktes i Dortmund, men at det absolutt kan klaffe i Rosenborg.
Det er ventet at Rosenborg vil lande på en permanent hovedtrener før året er omme.
Se hvem Christian Gauseth overraskende lanserer som kandidat til jobben:
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57