• Se Rosenborg – FK Haugesund på Eurosport Player søndag kl. 18.00. Få tilgang her!
Det er godt over en måned siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i Rosenborg. Nyheten kom overraskende på de fleste i Fotball-Norge, og spesielt begrunnelsen var det mange som stusset over.
– Kåre har ikke gjort så mye galt, men avgjørelsen går på hva vi kan gjøre bedre. Vi har tatt ut potensialet til Kåre nå. Man må være fagmann, leder og pedagog. På alle de feltene ønsker vi å bli bedre, sa RBKs styreleder Ivar Koteng på pressekonferansen 19. juli.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth var en av de som reagerte.
– Etter tre seriemsterskap, to NM-gull og to Europa League-gruppespill er det en brutal slakt å få fra sin nærmeste leder. Hadde jeg vært Kåre hadde jeg blitt forbannet over den begrunnelsen. Jeg synes han fortjener veldig mye mer ros enn han får. Det er en slett måte å beskrive en mann som på mange måter har gjenreist stoltheten i norsk fotball.
Nå har den tidligere RBK-sjefen for første gang snakket ut etter sparkingen. I et intervju med Adresseavisen legger han ikke skjul på at han heller ikke har mye til overs for måten han, og ikke minst tidligere assistenttrener Erik Hoftun, ble avskjediget på.
– Jeg har aldri følt meg bitter, men var veldig skuffet over at jeg fikk sparken. Den største skuffelsen var likevel måten Rosenborg håndterte det på. Det handler om hvordan vi fikk sparken. Særlig Erik, som blir sparket mens flere andre sitter på det samme kontoret. Det synes jeg er helt utrolig av RBK. Jeg synes også at det som har skjedd i ettertid, spesielt med Ivar Koteng, med små drypp av skitkasting... Jeg tok over RBK i 2014, da klubben ikke hadde vunnet noe på fem år. Vi dro på bortekamper med 16-17 spillere for å spare penger og hadde brukt opp en kassakreditt på 30 millioner, og fikk ikke refinansiert med sparebanken.. fire år senere har vi vunnet stort sett alt som er. Vi har tatt RBK tilbake til røttene og har spilt fantastisk fotball. I ettertid har RBK og Ivar vært ute og slengt ting om oss.. Det synes jeg er smålig, sier Ingebrigtsen til avisen.
«Bruttern» trekker blant annet frem at Koteng kalte ham «løgner» etter et VG-intervju og at han beskrev prosessen i forbindelsen med sparkingen som «god».
– Ivar sier det handlet om en utviklingsprosess. Om dette kalles utvikling, må jeg si at jeg har misforstått det begrepet. Om de også kaller det en prosess at styremedlemmer i RBK sender tekstmeldinger under og etter kamper om hvor dårlig prestasjonen har vært, også etter kamper som vi har vunnet. Er det en utviklingsprosess? Jeg har vært i klubber tidligere, og også hatt sivile jobber. Alle i RBK-styret er ledere i sine bedrifter. Om det er en utviklingsprosess, så har jeg misforstått.
Ingebrigtsen påpeker at han aldri hadde et problem med Koteng da han var RBK-trener, men at det aldri var rom for diskusjoner med styrelederen i rommet.
Etter å ha blitt konfrontert med Ingebrigtsens uttalelser av Adressa, har Koteng valgt å unngå å kommentere de.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55