Natt til onsdag ble Alexander Sørloth (22) klar for Premier League-klubben Crystal Palace.
London-laget betaler ifølge danske BT rundt 180 millioner kroner for nordmannen, noe som er tidenes dyreste overgang for en norsk spiller.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Mye har skjedd siden han forlot Rosenborg i 2016. Etter en god sesong for Bodø/Glimt i Eliterserien, valgte RBK å satse på Christian Gytkjær, og lot Sørloth gå til nederlandske Groningen. Få trodde nok da at trønderen to år etter ville sette norsk overgangsrekord.
– Det er klart det er lett å være etterpåklok, men det er litt rart at de ikke så potensialet. De gjorde forsåvidt det da han var 17-18-19 år. Så gikk han til utlån til Bodø/Glimt. Det ble veldig riktig for Alexander, så kan du si at de skulle vært mer på hugget da han kom tilbake igjen, sier Gøran Sørloth til Eurosport.no

Godt forhold til RBK

Den tidligere Rosenborg- og landslagslegenden opplyser at sønnen Alexander har snakket om det som skjedde med både RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og sporssjef Stig Inge Bjørnebye i ettertid, og at klubben bare er positive og gleder seg over det han har fått til i ettertid.
Samtidig understreker Sørloth at sønnen har ingen broer til klubben.
– Men dessverre ble det ingen ny Sørloth med nummer ti i Rosenborg, sier Sørloth senior og flirer.
(Saken fortsetter under bildet)

Sørloth

Foto: Scanpix

Bjørnebye: – Et ønske han selv hadde

Beskrivelsen av det gode forholdet mellom Alexander Sørloth og Rosenborg blir bekfreftet når Eurosport.no snakker med RBKs sportssjef tordag morgen.
Bjørnebye forteller at det var stor stemning i Rosenborg-leiren da overgangen ble bekreftet natt til torsdag.
– Det er helt eventyrlig fantastisk. Det var stor jubel i gruppa her da det gikk gjennom i går. Vi er stolte av det, og tenker at det er et fantastisk bevis på at alle historier er forskjellige. Dette er inspirasjon til alle unge, alle foreldre, alle som ønsker å satse, sier Bjørnebye, og sikter til at det kan være flere veier til suksess.
Han ønsker ikke å gå inn i detaljer rundt det som skjedde etter Sørloths utlånssesong i Bodø/Glimt, men sier det var en felles enighet om at løsningen var den beste for begge parter.
– Det var et ønske han selv hadde da det kom opp et tilbud der og da. Men det er bare et lite kapittel i denne historien, og det viser seg jo nå at det på det tidspunktet var det rette å gjøre, og det er jo helt uproblematisk, sier han.

Palace-millionene drypper på RBK

Bjørnebye opplyser at Rosenborg vil sitte igjen med noe økonomisk etter onsdagens salgt fra Midtjylland til Crystal Palace.
– Vi må gå inn i avtalene før vi kan si no om størrelsen på det. Vi kjenner ikke grunnlaget i avtalen, tallene, ratene, prosentene osv, og kan derfor ikke si noe mer konkret foreløpig, sier sportssjefen.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener det blir feil å skulle peke finger tilbake på Rosenborg og ment de burde gjort noe annerledes.
– Potensialet så de nok, men Gytkjær scoret vel 19 mål i 2016-sesongen. Det er ikke plass til alle, og jeg tror at det er viktig at vi heller i stedet for å skyte tilbake på Rosenborg, ser at de gjorde et riktig valg ved å la han gå til Groningen. Det var bra både for klubben og for spilleren, sier Rekdal.
Han mener situasjonen RBK var i på den tiden er en problemstilling mange av toppklubbene i Norge kjenner på.
– Hvor mye spilletid kan du gi han, før det går på bekostning av sportslige resultat? Rosenborg må hele tiden levere. Du kan se sånn på det at om han hadde blitt i RBK, vært litt inn og ut av laget og tapt konkurransen mot Gytkjær, hadde han ikke vært i Crystal Palace i dag, sier Rekdal.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12