Odd - Brann: 0-1
I godt over 20 varmegrader tok Odd imot serieleder Brann på Skagerak Arena i den siste kampen i den 14. serierunden i Eliteserien. Men det skulle ta lang tid før det første målet kom. Etter kvarteret spilt i andre omgang satte Branns Bismar Acosta inn kampens første og eneste mål.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
– Jeg er veldig glad. Vi spilte en god kamp. I november kan dette være den type seire som står igjen som den store forskjellen. Men det er lenge igjen, sa målscoreren etter kampen.
Brann-kapteinen Vito Wormgoor var ikke fornøyd i pausen, men endret syn etter kampen.
– Vi hevet oss i andre omgang. De var vanskelige å trenge gjennom, men også vi spilte kompakt. Spesielt etter scoringen tettet vi igjen bra, sa Wormgoor før han fortsatte:
– Fansen er rett og slett fantastiske. Det virker som om vi spiller hjemmekamp hver gang. De er som en 12. mann.

– Brann vinner disse kampene og det gjør ikke vi

Dag Eilev Fagermo var fornøyd med hvordan Odd spilte selv om det ikke ble poeng.
– Forskjellen på Brann er at de vinner disse kampene her og det gjør ikke vi. Det er fordi de har kvaliteter på døball og ikke minst så forsvarer de seg fantastisk bra. Vi er ikke bedre enn det vi viser her, og dette er opp i mot vårt toppnivå selv om jeg gjerne vil ha poeng, sa Fagermo etter kampen.
Brann leder nå tabellen med 34 poeng. Brann-trener Lars Arne Nilsen var fornøyd med hvordan laget spilte.
– Jeg synes vi kontrollerer første omgang, men de har noen farlige døballer. Andre omgang starter de best, så jevner det seg ut. Etter det kommer vi sakte men sikkert, så får vi mål. Vi har vært gode på bortebane i år, sa Nilsen.

Målløs første omgang

Odds Broberg satte ballen i mål etter kun 14 minutter, men ble avblåst for offside. Serieleder Brann slet med å skape de største sjansene og det var Odd som fikk muligheten i det 25. minutt da Broberg igjen ble farlig inne i boksen. Han fikk ballen på hodet men headet over mål.
– Det var kampens desidert største mulighet hittil, det var en gedigen mulighet Broberg fikk, sa ekspertkommentator Bengt Eriksen etter sjansen.
Lagene gikk til pause med 0-0. Odd-trenere Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med første omgangen.
– Vi spilte en veldig god første omgang, de hadde ikke en målsjans og vi skapte noen selv. Mot et så godt lag så var dette veldig bra av oss, sa Fagermo.

Løsnet for Brann

Det gikk ikke mange sekundene inn i andre omgang før det igjen ble action foran Brann-målet, men Odd-spillerne fikk ikke avslutningene i mål. Skålevik fikk også en stor sjanse for Brann ti minutter ut i andre omgang.
Branns nummer 14, Ludcinio Marengo hadde en stor mulighet foran mål etter timen spilt. Men det var ikke før i det 63. minutt at det løsnet for Brann. Bismar Acosta ventet på bakre stolpe på corner av Fredrik Haugen og satte ballen i mål.
– Acosta som alltid kommer bakerst på disse dødballene, først en stuss, så setter han høyre foten på den, sa Bengt Eriksen etter målet.
Odds Torgeir Børven satte ballen i mål når det kun var tre minutter igjen av ordinær tid, men også dette målet ble annulert korrekt for offside.
Kampen endte 1-0 til Brann som bekreftet plassen som serieleder.

Brann-toget ruller videre etter tøff kamp i Skien

Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58