Christian Landu Landu har ikke vært bortskjemt med spilletid for Tromsø denne sesongen. Siddisen fikk bare sin andre kamp fra start da Bodø/Glimt ble slått 1-0 på bortebane 16. mai.
Etter kampen var TIL-trener Simo Valakari full av lovord om den tidligere Viking-spilleren, og trakk ham fram som lagets beste.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
– Måten han stykket opp spillet til motstanderne var fantastisk. Han var alltid i riktig posisjon, og å være banens beste i en sånn kamp viser hvordan spiller og person han er, sa Valakari til Nordlys.
Men ros fra sjefen er imidlertid ikke synonymt med ny plass i startelleveren til det Eurosport Player-sendte oppgjøret mot Vålerenga fem dager senere.
Gjermund Åsen er omsider tilbake etter et lite skadeavbrekk, og ifølge avisen var det trønderen som var inne igjen i elleveren på siste trening før mandagens kamp.
– Jeg har sagt det mange ganger: Alle lag hadde savnet Gjermund Åsen. Han bringer så mye dynamikk inn i laget, og binder lagdelene med hverandre. Men vi må fortsatt se det an i morgen, hvordan det går med han, sier Valakari til Nordlys dagen før dagen.
Midtbanespilleren har vært ute med en føling på baksiden av låret siden oppgjøret mot Kristiansund 29. april. Selv om han har vært nær ved å returnere både til oppgjørene mot Lillestrøm og sist Bodø/Glimt, har Tromsøs assistkonge likevel måttet holde igjen.
– Man må gjøre det som er riktig for laget. Sist gang var det riktig, men nå er det deilig å kunne kjenne at man er tilbake, sier Åsen til avisen.
Sammen med Åsen er det også venetet at Simen Wangberg er tilbake igjen i laget etter skade.
Ifølge Nordlys ble følgende ellever drillet på trening søndag:
Kongshavn – Ødegaard, Wangberg, Gundersen – Taylor, Antonsen, Gamst Pedersen, Åsen, Nilsen – Berntsen, Espejord.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27