• Se Rosenborg - Sarpsborg 08 søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/SKIEN (Eurosport.no): Odd-spiss Torgeir Børven var endelig tilbake på laget mot Vålerenga etter å ha blitt benket borte mot Sarpsborg 08. Og trener Dag-Eilev Fagermo likte det han så av tomålscoreren mot VIF.
Etter kampen roste Fagermo spissen for måten han har arbeidet på den siste måneden.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Torgeir trengte målene han og viser at han er den spissen jeg liker med litt snikmålscorer. Vi trengte seieren. Vi har nå åtte kamper uten tap. Jeg synes det var en veldig god Eliteserie-kamp, sier Fagermo.
– Dette er et svar fra Børven?
– Ja. Dette viser at trener og spiller kan jobbe sammen. Vi var ganske tydelige på hva som var feil. Det viste vi han med både datateknologi og på treningsfeltet. Han tar opp hansken og gjør det riktige. Det er veldig gøy, sier Fagermo.
Se intervjuet med Fagermo. Saken fortsetter under videoen:

– Han kom fra Brann og der var han vant til å løpe mye uten ball

For før kampen var Odd-treneren tydelig på at han ikke har vært helt fornøyd med spissen. Dette var også grunnen til at spissen ble tatt ut til pause både borte mot Start og hjemme mot Molde. Fagermo forklarte før kampen at han ikke har vært helt fornøyd med spissens posisjonering defensivt.
– Han kom fra Brann og der var han vant til å løpe mye uten ball. Det blir slik at han skal prøve å dekke for mange rom og posisjoner defensivt når vi skal presse høyt eller gå fra lavt press til høyt. Det gjør at det blir mye jogging eller drifitng som jeg kaller det, sa Fagermo før kampen, og fortsatte:
– Det blir det ikke mye kvalitet av. Jeg vil ha mye trøkk når vi først presser og går på offensive løp. GPS er veldig tydelig på det, ikke bare bildene på video. Andel jogging er for høy og det er for få maksspurter. Det har vi jobbet med på feltet, vist video og tydeliggjort det på feltet. Så håper jeg vi får se det. Vi så det i andre omgang mot Sarpsborg 08 da han kom inn. Da var han en helt annen Torgeir Børven enn i de to kampene jeg har tatt han av i pausen, sa Odd-treneren.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Se sammendraget fra kampen. Les hva Børven selv sier under videoen:

Børven effektiv mot Vålerenga

– Godt å slå tilbake

Tomålscoreren var fornøyd etter kampen.
– Det er godt å slå tilbake etter å ha blitt tatt av i pausen to ganger. Det var en fortjent lagseier, sier Børven til Eurosport.no.
– Tøff behandling av Fagermo, hvordan kjennes det ut nå?
– Jeg er veldig sliten, men det var jævlig verdt det.
– Er du på gang nå?
– Jeg håper det. Vi får ta en kamp av gangen. Så får vi prøve å nullstille og gjøre alt i hver kamp. Så får vi se hvordan det ender til slutt.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05