BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
– Det er «the holy flame». Det er sånne gutter vi skal ha. Det er nydelig, sier Lars Arne Nilsen og slår seg på hjertet.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Slik beskriver Brann-treneren Steffen Lie Skålevik.
Tidligere i uken hadde søndagens målscorer muligheten til å forlate Bergen. Kun timer før overgangsvinduet stengte la Brann flere millioner på bordet og fikk signaturen til Daouda Bamba. Da startet budene på 25-åringen å tikke inn på Brann Stadion, men spissen valgte å bli.
I oppgjøret mot Sarpsborg valgte Nilsen å benke Bamba, og gi Skålevik tilliten fra start. Som takk satt han 2-0-scoringen.
Da Eurosport snakket med treneren etter kampslutt søndag fant sjefen knapt store nok ord for å beskrive mannen fra Sotra.
– Steffen var fantastisk i dag. Han ringte til meg den dagen Bamba kom og lurte på om han kunne få bli og kjempe om plassen, og være med og kjempe om medalje. Det var den beste samtalen jeg har hatt noen gang. Han brenner sånn for klubben. Han er en fantastisk gutt, og det han gjør.. Han kom opp på trening etter at konkurransen ble tøffere, og det finnes ikke ord for det. Det er sånne gutter vi skal ha.
Hovedpersonen selv forteller Eurosport at det er en vanskelig avgjørelse, men at samtalen med treneren var viktig for ham.
– Jeg satt hele tiden med «feelingen» at jeg kan ikke forlate Brann og Bergen i den situasjonen vi har satt oss selv i. Og så var det den telefonsamtalen, og det var utrolig lettende. Da hadde jeg egentlig tatt valget, men jeg ville bare ringe han og ta en prat. Og jeg var utrolig lettet etter den praten.
Da Sivert Heltne Nilsen overraskende forlot bergenserne i sommer, påvirket det lagkameratene. Nå merker Skålevik en ny stemning i spillergruppen.
– Sivert var en veldig viktig spiller i både garderoben og på banen. Du merket at det var en veldig negativ stemning i hele byen, men nå etter at vi har fått inn de nye spillerne så har det vært vannvittig bra trøkk på trening. Og den uken vi har hatt før den kampen her er kanskje den beste treningsuken jeg har vært med på i Brann. Nå er alle klar for å kjempe om plassene, og det tjener klubben på.
Se hele intervjuet med Steffen Lie Skålevik (saken fortsetter etter arenaen):

Ønsker å spille Europa League

Søndag tok Brann tre poeng mot Sarpsborg, og beholdt med det serieledelsen.
– Dette var en veldig viktig kamp selvfølgelig. Vi kjemper jo med Sarpsborg oppi der. Og så å få denne her, denne hadde vi veldig lyst til å vinne. Så det er veldig deilig, sier Lars Arne Nilsen til Eurosport.
– Hvordan holder dere fokus kamp etter kamp og ikke går for gullet?
– Det er ingen problem det. Vi skal kjempe om å være oppe der. Vi har veldig lyst til å spille europacup sånn som de store guttene gjør, når vi ser hvor gøy det er. Vi har lyst til å være blant de beste
Etter den 19. runden i Eliteserien ligger Brann på topp. På plassene under følger Rosenborg ett poeng bak, Haugesund seks poeng etter, og Molde åtte poeng bak på fjerdeplass.
I neste runde venter Vålerenga på Intility Arena.
Se hele intervjuet med Lars Arne Nilsen:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38