Strømsgodset ble av mange spådd som en klar medaljekandidat i forkant av 2018-sesongen. Klubben hadde forsterket en allerede solid stall med navn som Mos, Herman Stengel og Amahl Pellegrino.
Etter 21 av 30 serierunder er situasjonen en helt annen. Drammenserne står i reell fare for å rykke ned til OBOS-ligaen – kun tre poeng skiller til Stabæk på kvalik-plass.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Klubben fikk en opptur etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over for Tor Ole Skullerud som hovedtrener i juli, men «BP-effekten» har avtatt.

Kritiserte lagets forberedelser

Laget står med kun én seier på de sju siste, og har kun holdt nullen én gang. For noen uker siden gikk nøkkelspiller Eirik Ulland Andersen ut i Drammens Tidende og fortalte hvor kritisk han var til forberedelsene før 1-1 kampen mot Start.
Han mente blant annet at det hadde vært for mye moro på trening og at laget manglet en plan B.
Konfrontert med uttalelsene fortalte BP til Eurosport.no at han hadde snakket med Ulland Andersen om uttalelsene.
– Jeg fikk med meg det som ble sagt, og jeg er ikke enig. Vi vet hvordan vi planlegger og har både en plan A og en plan B. Derfor får han svare for dette. For jeg ser det ikke på den måten for å si det sånn, sa han til Eurosport.no.

Forsvarer sjefen

Nå har Godset-kaptein Jakob Glesnes tatt bladet fra munnen og fortalt hva han mener om både klubbens situasjon og sjefens rolle foran serieinnspurten.
– Vi er fantastisk fornøyd med BP og han er en vi har veldig stor tro på. Vi skal jobbe oss ut av dette sammen. Vi vet at det er ingen som er bedre enn «BP» i den situasjonen vi er i nå. Ingen er så flink med mennesker som han, sier Glesnes til DT.
Også Tokmac Nguen er klar på at BP er riktig mann for klubben, og at både han og laget vil komme styrket ut av den tunge perioden.
– Det han har gjort nå etter de siste resultatene viser at han har veldig lyst til å snu det. Han sitter ikke der og lar ting flyte igjennom. Han har tatt tak, og han har tatt tak i de tingene som han alltid har ment er grunnleggende for at vi skal prestere.

Ikke redd for at spillerne skal snu ham ryggen

«Tokki» påpeker at det nå er spillernes tur til å ta ansvar og vise seg fra en bedre side. Selv er BP trygg på at spillerne ikke vil snu seg mot ham om motgangen skulle fortsette.
– Nei, det er jeg ikke redd for i det hele tatt, det har jeg ikke tenkt på en gang. Det har vært et par skritt fram og ett tilbake, men jeg føler gutta er akkurat der vi ønsker i forhold til det vi vil ha, og jeg føler full støtte, sier han til DT.
Strømsgodsets neste kamp er borte mot Ranheim søndag 16. september. Den ser du direkte på Eurosport Player kl. 18.00.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43