– Dette var rett og slett flaut. Det føles som å ryke i 1. runde i cupen. Dette Ranheim-laget er så svakt at det er pinlig å tape mot dem. Det er det svakeste laget jeg har møtt i Eliteserien på mange, mange år. Å tape 2–4 er så dårlig, sier FKH-spiller Vegard Skjerve til Haugesunds Avis etter kampen mot Ranheim.
Uttalelsen fikk Ranheim-spiss Michael Karlsen til å reagere, noe han ga uttrykk for blant annet på Twitter.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Nei, jeg flirer av den. Det får stå for hans regning. Vi har fokus på oss selv, sier Karlsen til Eurosport.no.

– Hvis alle har det inntrykket er det helt konge

Og fokus på eget lag ser ut til å ha vært en suksessoppskrift for Ranheim. Årets sesong er blitt innledet på fantastisk vis med tre seiere på fire kamper, og en tredjeplass på tabellen. Til Haugesunds Avis påpekte Skjerve at han trodde de undervurderte Ranheim på forhånd. Karlsen tror det er mange som vil få seg en lærepenge om de kommer med den innstillingen og tror motstandere undervurderer laget hans.
– Hvis alle har det inntrykket er det helt konge. Da er det mange som får seg en overraskelse. Vi har fokus på oss selv og det har funket bra, sier Karlsen.
– Medaljeplasse allerede med en kamp mindre spilt. Hadde dere forventet det?
– Nei, det hadde vi ikke. Vi hadde troen på oss selv og skulle bite fra oss fra start. Vi har startet bedre enn vi hadde trodd og det er helt rått å være Ranheim-spiller om dagen. Vi scorer mange mål og dominerer kamper ganske mye, sier Karlsen, og påpeker hvorfor laget står med 10 scoringer på fire kamper.
– Vi spiller angrepsfotball. Vi få mye folk inn i boks og har mange løp inn. Alle vet hva de skal gjøre og vi har en bra plan i angrepet. Indreløperne og midtbanen fyller på i boks.
Saken fortsetter under videoen:

Se Ranheims målfest her

Vil score tosifret

Før sesongen ble Ranheim tippet rett ned igjen, blant annet av Eurosports eksperter. Spissen vil mener de ikke har gjort forhåndstipsene til skamme. Ennå.
– Nå har vi kun spilt fire kamper. Vi har tre seiere. Det var ingen som hadde forventet det. Vi har mange tøffe kamper fremover. Det blir fine tester for oss og det liker vi. Så får vi prate litt senere om det. Nå er det bare å «gønne» på, sier Karlsen.
Fremover venter Lillestrøm borte før Brann og Vålerenga kommer på besøk. Hele klubben ser frem til de kampene og Karlsen påpeker at det er et helt annet trøkk rundt Ranheim i Eliteserien.
– I fjor spilte vi foran 500 tilskuere. I går var det 2000 på tribunen som klappet og hoiet. De frivillige stod med tårer i øynene. Stemningen er god og vi nyter tilværelsen, sier Karlsen.
Selv har han to mål på fire kamper. Når sesongen er over håper han at plassen er sikret og at han selv har kommet opp i et tosifret antall scoringer.
– Jeg har hatt en god start og har aldri vært i bedre form. Det er godt å få det ut. Jeg bør komme opp på tosifret. Det hadde vært konge, sier spissen.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39