– De har åpnet såpass bra og har fått en luke ned til Rosenborg at jeg tror de i hvert fall blir med å kjempe hele veien inn og at det vil bli jevnt hele veien. Det er gøy, sier Erik Huseklepp under Eurosports FotballMandag-sending.
  • Se kampen mellom Brann og Tromsø med Eursport Player og på Eurosport Norge fra 20.00 søndag!

En historisk god start

Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Der fikk den nåværende Åsane-spilleren spørsmål om hva han synes om det han har sett av gamleklubben Brann så langt i sesongen og hva som gjør at de har vært så suverene så langt i årets sesong.
– Jeg er veldig imponert på måten de har angrepet bortekampene sine på. Det som har vært forskjellen fra tidligere er at de før lot motstanderen ha ball og forsvare seg til poeng også kanskje score på en dødball eller en heldig kontring. Nå har de fullstendig tatt kontroll på bortekampene ved å ta kontroll og spille ut vanskelige motstandere, som for eksempel i Sarpsborg og i Strømsgodset der de ender opp med totalt fire poeng, men faktisk kunne endt opp med seks, sier han.
Brann topper tabellen med 19 poeng og seks seiere av syv mulige denne sesongen og de er fremdeles ubeseiret.
Om vi ser på tidligere seriestarter skiller denne seg ut for Bergenslaget.
Etter gullsesongen i 2007 stod Brann med 14 poeng etter syv spilte runder. I 2016 hadde de 14 poeng og lå på en fjerdeplass og i fjord hadde de 11 poeng og lå på en femteplass.
– Det er veldig bra og jeg ser for meg at de vil henge med, for jeg kan ikke se hvordan de skal gå på en kollaps som de gjorde i fjor. De virker mye mer solide og har forsterket seg offensivt. De har forsterket seg med Koomson som kom inn og de virker rett og slett mye bedre enn i fjor og da kan dette bli en kjempemorsom sesong i Bergen, sier Huseklepp som var med og tok gull med Brann i 2007.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Det store spørsmålstegnet

Nå har supporterne i Bergen begynt å synge at «gullet ska hem». Men Huseklepp, som flere andre, ser et moment som kan bli en svakhet i det ellers så solide laget:
– Det har jo blitt stilt en del spørsmål om Brann har en moderat målscorer. Nå fortsetter jo Skålevik å score jevnt og trutt, han har tre nå. Så om han lander på ti til tolv scoringer så er det absolutt muligheter. Men det er der spørsmålstegnet ligger. Det er der de fleste vil setter et stort spørsmålstegn ved Brann, på det om spissen er god nok.
Etter søndagens kamp mot Sandefjord fikk trener Lars Arne Nilsen spørsmål om den gode starten, men han var klar på at laget tar suksessen med fatning.
– Vi er kjedelige og sier at vi skal ta en kamp av gangen. Vi koser oss med de gode resultatene vi har også får det bare gå som det går.
– Når kan vi få et annet svar fra deg?
– Tja, vi har spilt syv kamper og vi skal spille 30. Vi rykker ned med 19 poeng, så jeg tror ikke vi skal snakke om gull ennå, svarte Nilsen på Eurosports spørsmål.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01