FK Haugesund lar Eirik Horneland gå umiddelbart. Striden med Rosenborg om trenerens jobbskifte er dermed løst.
Også assistenttrener Karl Oskar Emberland fristilles fra kontrakten med Haugesund med umiddelbar virkning, opplyser FKH i en pressemelding mandag kveld.
– Partene er glade for at saken er løst, og ønsker Eirik og Karl Oskar lykke til med nye utfordringer i Trondheim, heter det i pressemeldingen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Den sier ikke noe om vilkårene for overgangen til de to trenerne, men ifølge VG betaler Rosenborg tre millioner kroner for at FKH nå slipper trenerduoen til trønderne.
Forhandlinger mellom de to klubbene i helgen førte ikke fram, og trenerduoen stilte derfor til årets første trening med FK Haugesund mandag. Ifølge VG har det vært stor avstand mellom Rosenborgs tilbud om kompensasjon og FK Haugesunds krav for å la trenerne gå før kontraktsperioden er omme.
Kjernen i diskusjonene mellom klubbene og trenerne er hvilken kontrakt som skulle legges til grunn og hvor lang oppsigelsestid Horneland hadde. Han selv og Rosenborg mener den avtroppende Haugesund-treneren hadde én måneds oppsigelsestid i sin kontrakt.
FKH mente derimot at de har terminert en treårskontrakt Horneland skrev under på i oktober, og at det var den forrige kontrakten som var gjeldende. Den kontrakten løp fram til 30. november 2019 og skal ikke ha hatt noen klausuler som tillot at RBK kunne hente ham, med mindre han ble frikjøpt.
(©NTB)
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12