Populære sporter
All sport
Vis alt

Hevder norske spillere har en mental utfordring: – Må være litt idiot i hodet

Jacob Sundblom Nygaard

Publisert 06/11/2018 klokken 22:37 GMT+1

Kristiansund-spiller Flamur Kastrati mener man bør dyrke frem flere «gærninger» i norsk fotball.

Flamur Kastrati

Foto: Scanpix

Tidligere har den norske landslagstreneren Lars Lagerbäck ytret at han mener norske spillere er for snille, og at ting er for snilt i norsk fotball.
Etter at den 28. serierunden i Eliteserien var ferdigspilt ble temaet diskutert i Eurosports Fotballmandag-sending. Kristiansund-spiller Flamur Kastrati er spilleren som har flest gule kort i Eliteserien med sine ti denne sesongen. Han støtter landslagssjefen i sin vurdering.
– Jeg mener det er altfor mange snille gutter. Vi trenger flere gærninger. Det tror jeg vi bare hadde hatt godt av, sier Flamur Kastrati.

Får støtte

Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud er enig med KBK-spilleren, og peker på det han mener er noe av problemet.
– Vi har dyrket frem disse akademitypene hvor alle skal være like. Jeg husker Myggen en gang sa at det mest urettferdige er å behandle alle likt, og jeg savner at man skal tørre å dyrke frem enerne. Man må våge å behandle folk forskjellig. Jeg er enig med Flamur, og mener det er for puslete og at unge spillere som kommer frem er for snille, sier Bø Tosterud.
Kastrati har selv spilt for Duisburg, Osnabrück og Erzgebirge Aue i Tyskland. Han forteller at overgangen fra norsk fotball var veldig tøff.
– Overgangen var ekstrem. Der borte var det mye tøffere og mer muskelmasse enn i Norge. Man møter typer som Frode Kippe hver uke, og da trenger man muskler. Samtidig bør man nok også være litt idiot i hodet, sier han.

– En del må spillerne ta selv

Christian Gauseth mener regelverket har sin del av skylden.
– Vi har rom for flere typer som Flamur. En del må spillerne ta selv, men vi har karanteneregler på fire gule kort! Om du får fire gule kort per syvende kamp så har du fire karanterer i løpet av en sesong. Om det var åpning for flere i løpet av en sesong, eller for eksempel at man mistet noen i løpet av halvparten av kampene, hadde man fått mer av det tøffe spillet, sier Gauseth.
Som nevnt har Kastrati ti gule kort denne sesongen. Det er ett mer enn LSKs Kippe og to mer enn Starts Damion Lowe. Det betyr at KBK-angriperen dermed har måttet sone ved fire anledninger denne sesongen på grunn av for mange gule kort.
– Jeg synes ikke alle kortene er fortjent, men kommer ikke til å endre måten jeg spiller fotball på. Jeg vil alltid gi hundre og ti prosent. Alt hva det innebærer, sier Kastrati.
Søndag spilles nest siste runde i Eliteserien. Da spiller samtlige kamper samtidig klokken 18. Runden følger du med Eurosport Player.
Se debatten her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame