Brann har én spiller for mye i laget som ikke er utviklet i Norge. Av de ti utenlandske spillerne Brann har, er det kun ni de har lov til å ha med. Det vil si at da Brann skulle levere kamptropp til Norges Fotballforbund (NFF) forrige uke, måtte én spiller vrakes for at de skulle havne innenfor regelverket. Mandag ble det klart hvilken spiller dette er, da troppen ble tilgjengelig på NFFs nettsider: Deyver Vega.
– Jeg regner med det kun er fordi jeg er skadet. Jeg håper og tror at jeg er med i troppen så snart jeg blir skadefri, sier Deyver Vega til BA, som meldte om saken først.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Listen over spillere som er levert til NFF er ikke den endelige kamptroppen - den leveres først når overgangsvinduet stenger 4. april.
Klubben har holdt hemmelig hvilken spiller de har valgt å utelate, men de har ikke lagt skjul på at det kom til å bli en av spillerne som for tiden er ute med skade. Det er Ludcinio Marengo, Deyver Vega og Vito Wormgoor.
At Vega er skadet, gir også sportssjef Rune Soltvedt som begrunnelse for at de har valgt å utelate spilleren som scoret nest flest mål for klubben i fjorårets sesong.
– Jeg har ikke så mye å si om det, enn det vi har sagt tidligere. Han er skadet, og ikke aktuell for å være med Trondheim. Det hadde han ikke vært uansett, så da ble det han som ikke var på listen denne gangen, sier Soltvedt til Bergensavisen.
Både sportssjefen og trener Lars Arne Nilsen har tidligere forsøkt å dysse ned dramatikken i listeuttaket i forkant av offentliggjøringen.
– Hvem vi da setter opp på listen nå, blir egentlig et fett. Det blir ikke «en sak» for oss før i april, og nå synes jeg ikke det er dramatikk i dette. Det er mer en medisinsk sak, sa trener Nilsen i forrige uke.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21