TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
– Det ser brutalt ut når det kommer ut sånn, og spesielt når det er skrevet på trøndersk. Det skinner vel igjennom at jeg er forbannet, for vanligvis skriver jeg på bokmål. Når jeg er forbannet så blir det gjerne på trøndersk, sier Helland til Eurosport.no da han blir konfrontert med spørsmål om SMS-ene som ble lest opp i rettssaken mellom RBK og den sparkede trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

Visste de ville dukke opp

«Om du har fått fyken så e det en skandale uten sidestykke, hvilket æ ikke fatte. Slik som æ har oppfatta det så e spillergruppa i sjokk, i likhet med mæ», skrev RBK-profilen blant annet.
«Æ e helt målløs. Klarer ikke å fatt og begrip ka det e som foregår. Tru styret at dem spille FM …»
Til Hoftun skrev Helland dette i en SMS:
«Dokker har klart å skap et sånt jævla samhold i spillergruppa at vi i gruppa ska få velta det derre jævla styret og få gjeninnsatt dokk. Det e samhandling og lederskap det.»
Les også: Fikk knust kinnbeinet – dette er NFFs konklusjon etter å ha sett situasjonen på video.
Helland minner om pressemeldingen fra spillergruppen som kom i kjøvannet av sparkingen av trenerduoen. Der gjorde spillerne det klart at de ønsket Ingebrigtsen og Hoftun gjeninnsatt som trenere i klubben.
– Alle som har vært involvert rundt prosessen er inneforstått med at det var spillernes oppfattelse, og at vi var uenig med styret. Disse SMS-ene har ikke noe annet budskap enn at det er noen ekstra banneord, sammenlignet med den pressemeldingen vi sendte ut. Men det er klart at det ser brutalt ut for folk som ikke har hatt noe med det å gjøre, sier Helland.
Han var klar over at SMS-ene ville bli brukt i rettssaken som foregår i disse dager.
– Jeg har forstått at begge parter ønsker å bruke meg. Det er åpen rett, så da kan ikke jeg nekte noen å bruke det. Da er det egentlig bare greit at alt kommer på bordet. Jeg stoler på at norsk rettsvesen skal ta en riktig avjørelse, og da er det greit at alt kommer på bordet.
Se intervjuet med Helland her!

Frykter ikke konsekvenser

Han har skværet opp med RBKs styreleder Ivar Koteng, og frykter ikke at SMS-ene skal få konsekvenser for hans eget arbeidsforhold.
– Ingen broer er brent slikt sett, selv om noen kanskje tror det. At jeg skal få fyken og slikt frykter jeg ikke, for alle som var med på det der vet hva spillergruppa sto for, sier Helland.
– Er tilliten gjenopprettet?
– Jeg tror vel Ivar (Koteng) liker at folk har meninger om saker og ting. Jeg prøver i hvert fall ikke å felle styret nå, og jeg er veldig positiv til Eirik og Karl Oskar som er her nå. Jeg gleder meg til det som skjer videre, sier han, og legger til med glimt i øyet:
– Dessuten er det ikke Ivar som tar ut laget.
Les også: Se Vålerengas treningskamper med Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Han forteller om en voldsom pågang på telefon etter at SMS-ene ble lest opp i rettssalen mandag.
– Det kokte i går kveld. Jeg kjørte min minste bror til Orkanger. På de 30 minuttene hadd ejeg 13 ubesvarte anrop. Da skrudde jeg av telefonen, så håndball-landskamp og åt fiskesuppe med fruen, etterfulgt at noen episoder med The Blacklist. Det var greit å koble av litt, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12