– Jeg har gått og skammet meg i 17. mai-toget en gang for mye, og det akter jeg ikke å gjøre igjen.
Det sier Rosenborgs Pål André Helland til Eurosport.no foran onsdagens 16. mai-kamp på Lerkendal. Så sent som i fjor ble det 1-2-tap for Tromsø.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Også i år er stadion er utsolgt og alt er lagt til rette for en ordentlig fotballfest i Trondheim når et Lillestrøm med to strake seirer kommer på besøk.
– Vi gleder oss noe vanvittig. Det var deilig å få en offentisvt så positiv kamp som vi gjorde mot Stabæk sist, sier han.
Trønderne har trøblet litt i sesongstarten og ligger hele syv poeng bak serieleder Brann. Etter 1-1 i forrige hjemmekamp mot byrival Ranheim, har den regjerende seriemesteren litt å revansjere.
– Vi har møter etter hver kamp, men etter Ranheim-kampen ble det luftet litt ekstra hva alle følte og mente vi burde gjøre for å prestere bedre. Vi tok med oss et par av tingene som ble tatt opp der, og så allerede mot Stabæk at det begynte å løsne, sier han.
Fått med deg denne? (Artikkelen fortsetter under):

– Bendtner må spille spiss

Et av grepene som ble gjort etter Ranheim-kampen var at Nicklas Bendtner ble flyttet tilbake som midtspiss i en 4-3-3-formasjon som hadde plass til både Helland og Yann-Erik de Lanlay som rene vinger. Det medførte at Alexander Søderlund nok en gang måtte innfinne seg med å være innbytter.
– Bendtner fungerer best som spiss. Det er udiskutabelt. Jeg er helt sikker på at det har blitt diskutert internt i Rosenborg. De lyktes maksimalt mot Molde med både ham og Søderlund på banen sammen, men etter det har det lugget igjen, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
– Men det er ikke bare diskusjonen Bendtner/Søderlund som er vesentlig her. Det er også hvordan resten av laget fungerer. Det blir litt mer urytmisk og statisk, sier han.

– Lugger fortsatt

Eurosport-eksperten regner med at dette også blir oppstillingen offensivt når Lillestrøm gjester Lerkendal onsdag kveld.
– Selv om Bendtner vandrer mye, så er han en mer typisk tankspiss. Det var en klar fremgang i laget. Vi begynte å se igjen det som har kjennetegnet dem de siste årene. Men de sliter fortsatt med det offensive, sier Rekdal, og peker på at Rosenborg fortsatt faller litt nedpå etter å ha tatt ledelsen.
– De trykket på litt lengre, men de siste 10-15 minuttene kommer Stabæk inn igjen i kampen, får to frispark fra godt hold og en stor sjanse ved Jeppe Moe, så det kunne fort blitt 1-1 på slutten der, sier han.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18