HAUGESUND-VÅLERENGA: 1-0 (0-0)
Et Haugesund i storform tok mandag imot et Vålerenga-lag som har tatt kun tre poeng på de fem siste seriekampene.
Etter en første omgang hvor gjestene dominerte, fikk hjemmelaget inn et tidlig mål i andre omgang signert Stølås. Og ett mål var nok til å sikre seieren.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Med 1-0-seieren i mandagens kamp tok Haugesund innpå Brann og Rosenborg, som begge avga poeng søndag, og klatret opp på tredjeplass på tabellen.
Haugesunds trener Eirik Horneland var likevel ikke fornøyd med gutta sine etter kampen.
– Jeg synes vi er pissdårlige i dag. Vi er ikke i nærheten av noen ting, og jeg synes Vålerenga hadde fortjent å vinne, sier han til Eurosport.
Se intervjuet med Horneland (saken fortsetter etter videoen):
Da Eurosport etter kampslutt snakket med kampens eneste målscorer la han ikke skjul på det var en tøff seier å dra i land.
– Dette var tungt. De er vanskelige å spille mot. De er gode med mål. Vi har en god start på kampen første kvarter, men så detter vi litt sammen, de får trykket oss litt for mye bakpå. Men vi får en liten skyllebøtte i garderoben og få ting på plass igjen. Jeg føler vi kjemper godt og det er utrolig deilig å vinne.
– Det gikk en kule varmt i garderoben?
– Ja, det gjorde det. Vi starter såpass bra og så slipper vi oss så mye ned.

VIF-dominans

Vertene kom best i gang på gresset. De ti første minuttene var dominert av Haugesund, men deretter overtok VIF kontrollen på kampen og kom til en rekke muligheter.
Rundt kvarteret før slutt fikk gjestene en corner som resulterte i to store sjanser, men Per Kristian Bråtveit var riktig plassert i buret. Først reddes en heading fra Peter Michael, deretter får han også vekk returen fra Ivan Näsberg.
– Et Vålerenga som ikke har vært all verden den siste tiden, har kommet utpå her og tatt ordentlig tak i kampen. Så med prestasjonen til Vålerenga synes jeg de hadde fortjent en scoring før pause, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud like før dommeren blåser.

Stølås sitt fjerde

Etter en skyllebøtte i garderoben, kom Haugesund ut på banen klar for å sikre tredjeplassen på tabellen.
10 minutter var spilt da det lykkes for vertene. Koné var sentral i oppbyggingen av angrepet, Akintola la opp, og Stølås gjorde nok et mål for vestlendingen. Han satt 1-0 for Haugesund, og sitt fjerde for sesongen.
Sekunder før slutt fikk Peter Michael en enorm mulighet til å utligne for Vålerenga, men brant sjansen over mål. Dermed endte det med tap, og den tunge perioden fortsetter for Oslo-klubben. Dette var den sjette kampen på rad uten seier.
– Det er veldig skuffende, selvfølgelig. Vi gjorde hvertfall en bra førsteomgang, og vi skaper klart mest, sier VIFs Bård Finne til Eurosport etter kampen.
Med seieren passerer Haugesund Molde og tar tredjeplassen i Eliteserien.
Se høydepunktene fra kampen:

Høydepunkter: Stølås sørget for knepen seier

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05