• Se Haugesund - Start lørdag klokken 18 på Eurosport Pluss og Eurosport Player!
Den siste runden i Eliteserien ligger an til å bli et skikkelig nedrykksdrama med fem lag som fremdeles kan rykke ned. Et av lagene er Start, som med sine 29 poeng ligger på kvalikplass med like mange poeng som Lillestrøm.
Under streken ligger Stabæk med 28 poeng. De møter Strømsgodset som med sine 30 poeng fremdeles kan rykke ned. Det kommer til å bli en durabelig kamp for å unngå å slå følge med Sandefjord ned til OBOS-ligaen.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02

Må være klare

Start-trener Kjetil Rekdal har denne uken valgt å stenge lagets treninger.
– Vi skal spille en kamp der det står om alt eller ingenting. Da må du ha noen ekstraordinære tiltak i bagasjen i tilfelle man trenger dem. Det handler om at jeg ikke vil at det skal gå ut i all offentlighet hva vi planlegger å eventuelt gjøre, sier Rekdal, som presiserer at de kommer til å gå ut på helt vanlig måte.
  • Se Haugesund - Start lørdag klokken 18 på Eurosport Pluss og Eurosport Player!
Likevel legger han ikke skjul på at laget har planene klare for flere scenarier.
– Si du har ti minutter på å score et mål og alt må satses. Da må vi ha et samkjørt lag, for slike ting nytter det ikke å ta på sparket uten å være forberedt. Det går på hvem som skal spille i hvilke posisjoner og hvilke oppgaver man skal ha.

Vil ha like utgangspunkt

I 2004 kjempet Vålerenga mot Rosenborg for seriegull med nettopp Rekdal som sjef. Lagene var á poeng og hadde lik målforskjell, slik at antall scorede mål til slutt ble tellende. I pausen i siste serierunde holdt Rekdal sine spillere tilbake noen minutter for å ha oversikt eller kontroll over kampbildet i RBKs oppgjør som gikk samtidig.
Det kommer han ikke til å gjøre nå. Han ønsker at starttidspunktene på andreomgangene i de avgjørende kampene synkroniseres så godt det lar seg gjøre lørdag.
– Jeg håper alle andreomganger starter likt og i hvert fall ikke med flere minutters forskjell. Eventuell tilleggstid får vi uansett ikke gjort noe med, men om vi får synkronisert andreomgangene så ville det vært bra mener jeg, sier Rekdal.
Han forteller at Starts støtteapparat allerede i flere runder har fått fortløpende oppdateringer. Slik kommer det også til å være mot Haugesund.
– Men hvor mye vi skal fortelle spillerne må vi ta mot slutten. Dessuten kommer de jo uansett til å skjønne hvordan ting ligger an fordi vi har trent på å håndtere de forskjellige situasjonene. Om vi må redde oss fra en kinkig situasjon så skjønner spillerne det opp imot hvordan vi spiller.

Mistenker kynisk tilnærming

Dersom Haugesund tar ledelsen over Start vil både Stabæk og Strømsgodset være på trygg plass med uavgjort i kampen mellom de to. Rekdal ser ikke bort fra at spesielt Stabæk kan komme til å spille på et slikt resultat, eksempelvis med å ta minimal risiko og holde ballen innad i laget.
– Det er vanskelig å spekulere i, men det er en sannsynlig utgang. Man må ta slikt litt der og da, men det er opp til oss å sørge for at de ikke kan spille på at vi har tapt vår kamp eller ligger an til å tape, sier Start-treneren.
Han minner om at Start har vaket rundt nedrykksposisjonene stort sett gjennom hele sesongen. Derfor mener han laget er forberedt på at det vil bli en skikkelig kamp for laget som fremdeles kan rykke rett ned, få kvalikplass eller havne på trygg plass.
– Vi har vært beredt på en slik type av siste serierunde i lang tid. Vi visste også at vi skulle møte flere topplag mot tampen av sesongen. Mye står på spill, men jeg har vært med på sekund- og poengstrid tidligere. Den erfaringen er grei å ha med seg, men nå er det jo engang slik at det er spillerne som skal på banen, sier Kjetil Rekdal.
Bodø/Glimt møter Rosenborg borte, Lillestrøm tar imot Kristiansund på Åråsen, Stabæk og Strømsgodset møter altså hverandre, mens Start reiser til Haugesund.
  • Se Haugesund - Start lørdag klokken 18 på Eurosport Pluss og Eurosport Player!
Få med deg Eliteserie-podcasten før den siste serierunden!
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26