16-åringen, som er sønn av FK Haugesund-trener Eirik Horneland, var i forrige uke på besøk i Serie A-klubben Chievo Verona. Der deltok han på én trening og fikk vist seg frem i 90 minutter i en kamp for klubbens akademilag.
Spillerens agent, Imad El Hammichi, holder dialogen med den italienske klubben. Han forteller at de lot seg imponere av den norske unggutten.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
– Oppholdet gikk veldig bra. Han fikk gode tilbakemeldinger, og de likte Dennis både som person og spiller. Han hadde noe litt annerledes enn hva de hadde fra før av, sier El Hammichi til Eurosport.no.

Håper på raskt svar

Horneland er storvokst for alderen og strekker seg over 1.90 på strømpeledsen. Dessuten fikk han imponert ved å bruke noen italienske gloser.
– Klubben ga uttrykk for at de likte typen han er, sier agenten.
Han er spent på om 16-åringen vil få et kontraktsforslag fra den italienske klubben.
– Vi skulle få svar ganske straks hva gjelder den biten. Jeg tipper vi får svar i løpet av denne uken. Vi får nok vite mer de kommende dagene, sier El Hammichi.

Har andre tilbud

Dennis Horneland har spilt store deler av sesongen på Haugesunds andrelag, men fikk sin debut for A-laget i cupen mot Skjold i 2018.
Han fikk mersmak av utlandet, men agenten forteller at de ikke ønsker å stenge døren for Haugesund selv om det skulle dukke opp et kontraktsforslag fra Chievo Verona. Unggutten har nemlig et tilbud stående om proffkontrakt i FKH.
– Det vil bli en totalvurdering. Haugesund er også en fin klubb å være i, og de har gitt uttrykk for at han er ønsket i laget. Ingenting er utelukket, sier agent Imad El Hammichi.
Sett denne?

Molde klatret opp på sølvplass etter sterk seier

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26