• Se Strømsgodset - Lillestrøm på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag klokken 18
DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Den siste tiden har Tokmac Nguen fått oppmerksomhet for mer enn sine sportslige prestasjonene.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
14 TIMER SIDEN
– Jeg håper ikke det er slik at folk glemmer hva jeg har gjort denne sesongen. Jeg føler jeg har prestert på et veldig, veldig høyt nivå nå, sier Godset-spilleren til Eurosport.no.
I søndagens oppgjør mot Brann fikk han se det gule kortet etter å ha sparket til vannflaskene ved motstanderlagets benk. I etterkant av situasjonen ønsket han å bli byttet ut for å ikke se det røde kortet.
– Jeg er mest sur på meg selv. Jeg skuffer BP og hele gjengen. I den perioden vi er i nå kan jeg ikke holde på slik, sa han etter kampen.
Tidligere i høst, i kampen mot Haugesund 6. oktober, fikk vi også se en svært frustrert Godset-spiller. Den gang kom frustasjonen til syne da «Tokki» ble byttet ut.
Se Nguen på vei i garderoben (saken fortsetter etter videoen):

Midtbanespilleren sier til Eurosport.no at Brann-kampen og det gule kortet er noe han har lagt bak seg.
– Det var en tabbe som jeg gjorde. Og om det er gult kort for å sparke flasker, så er det det. Jeg følte jeg ble dyttet inn i benken, så lot jeg frustrasjonen gå utover flaskene.
Videre sier han at han ikke helt forstår hvorfor det er så stor interesse for kortet han fikk.
– Jeg forstår ikke hvorfor folk skal legge seg så mye opp i det. Det er en situasjon som skjedde i en kamp, og slike ting skjer i fotballen. BP forstår og skjønner meg, og vet hvor tungt det var for meg akkurat der og da.
25-åringen som har scoret syv mål og stått for fem assister denne sesongen, håper ikke utbruddene hans overskygger hans gode prestasjoner på banen.
– Det gule kortet er noe folk liker å snakke om. Det samme skjedde sist da jeg ble byttet ut. Da er det noe folk liker å snakke om. Jeg håper ikke sånne ting skygger over det jeg har gjort.
Se hele intervjuet med Nguen (saken fortsetter etter videoen):

Ferdig med saken

– Jeg har så klart snakket med Tokki, og avklart det. Men jeg har ikke mye fokus på ting som har vært, jeg ønsker å se videre. Så «Tokki»-saken er vi ferdig med, sier Strømsgodsets hovedtrener, Bjørn Petter Ingebretsen, til Eurosport.no.
Med fire gule kort må Nguen stå over neste kamp mot Lillestrøm. Treneren sier til Eurosport.no at de har flere spillere som står klare til å spille i 25-åringens fravær, men at det absolutt blir store sko å fylle.
– Tokmac har jo vært i god form og spilt bra, så det er jo et rom å dekke. Men vi har spillere vi tror skal klare det.
Strømsgodset betyr mye for Nguen, og han har tro på at klubben skal klare å redde tilværelsen i Eliteserien.
– Dette er klubben jeg har vokst opp i, og vært her siden jeg var juniorspiller. Det betyr veldig mye for meg å gjøre at vi kan holde oss i den ligaen her, og prestere på et godt og høyt nivå. Jeg gir alt og jeg håper at folk ser at jeg har gitt alt hele sesongen, og kriget for at vi skal komme oss opp på tabellen.
To runder i årets Eliteserie gjenstår, og Strømsgodset ligger på 12. plass med ett poeng mer enn Lillestrøm på kvalikplass.
I nest siste runde møtes de to klubbene på Marienlyst Stadion. Kampen ser du på Eurosport Player søndag klokken 18. Skaff deg tilgang her.
Se hva Eurosports eksperter sa om «Tokki» sin reaksjon:
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
I GÅR PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23