Populære sporter
All sport
Vis alt

– Hans skikkelige gjennombrudd kommer i år

Stian Thelen

Publisert 12/03/2018 klokken 15:28 GMT+1

Kristiansund-trener Christian Michelsen tror Daouda Bamba vil skinne i årets sesong av Eliteserien.

Kristiansunds Daouda Bamba

Foto: Scanpix

  • Eliteserien er i gang igjen: Se Kristiansund - Vålerenga klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Det kribler godt i både fotballbein og mager før Kristiansund sparker i gang Eliteserie-sesongen mot Vålerenga mandag kveld.
I fjor tok laget en sensasjonell 7. plass etter å ha rykket opp. Noe av nøkkelen til det var en potent angrepsrekke. Ifjor utgjorde hovedsakelig Benjamin Stokke (10 mål), Jean Alassane Mendy (9 mål) og Torgil Gjertsen (8 mål) angrepstrioen.
I vinter gikk Mendy til belgiske Lokeren. Trener Christian Michelsen tror dette vil føre til at Daouda Bamba (7 mål i fjor) markerer seg skikkelig i målprotokollen denne sesongen, sammen med noen av de nye signeringene.
– Jeg tror alle de nye fjesene som har kommet inn i troppen kan tilføre oss noe på ulike stadier i sesongen. Mendy scoret mange mål. Bamba hadde vi troen på i fjor og tror at hans skikkelige gjennombrudd kommer i år. Vi er veldig godt fornøyde med den angrepsrekken vi har nå, sier Michelsen til Eurosport.
Selv om Kristiansund overrasket alle i fjor har klubben omtrent samme målsetting som i fjor.
– Utgangspunktet vårt er ikke så ulikt i år. Det blir en kamp for tilværelsen. Vi må få ut kraften og energien på samme måte som i fjor, sier Kristiansund-treneren.
Lærdommen fra fjorårets sesong vil de bygge videre på inn i denne sesongen.
– Vi snakket i fjor om at vi rykket opp som et OBOS-ligalag, som trenere og spillere. Ett års erfaring er det ingen som kan ta i fra oss, men vi må være ydmyke nok til å skjønne at ingenting kom av seg selv i fjor. Det gjør det ikke i år heller. Vi må ta med oss den erfaringen vi fikk å bygge videre på det, sier Michelsen.
  • Eliteserien er i gang igjen: Se Kristiansund - Vålerenga klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame