• Se Tromsø - Molde søndag 4. november kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Med tre kamper igjen av årets Eliteserie, ligger Tromsø på en tiendeplass med 33 poeng. Tapet mot Odd forrige helg var deres tredje tap på rad. I tillegg har de spillere på utgående kontrakt etter sesongen. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener dette påvirker Tromsø-treneren.
– Det klart at det skjer noe med Simo Valakari. Jeg tror det ligger en betydelig frustrasjon også hos han på den måten som klubben er i på det økonomiske. De klarer ikke å forlenge kontraktene, fordi de ikke har penger til det, nå har de prøvd lenge og det er bare helt stopp, sier han i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Valakaris ambisiøse spillestil har blitt lagt merke til og på de første syv kampene i vår hadde Tromsø scoret 14 mål, som var mest av alle i Eliteserien. Men på de siste ti kampene har Tromsø tapt syv av kampene sine.
– Han ser prosjektet sitt gli litt ut av hendene her, sier Gauseth, før han trekker inn Simen Wangberg som har kontrakt ut denne sesongen.
– Wangberg er en fyr du må ha med videre. Dette er sikker noe som Simen er frustrert over, Valakari er frustrert over og sikker Tromsø, de som sitter å styrer med økonomien. Dette skal du ikke undervurdere effekten av for dette er kjempefrustrerende.

– De må ha inn to av bra Eliteserie-kvalitet

Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre trekker frem Magnar Ødegaard som i likhet med Wangberg har kontrakt ut sesongen.
– I tillegg legger Tom Høglig opp før kontraktstiden utløper, for han har en kropp som man synes ikke fungerer mer til å fortsette på øverste nivå. Men det betyr at før neste sesong må de ha inn hvert fall to midtstoppere, sier han.
– De har heller ikke noen yngre midtstoppere som kan gå inn å spille fast der, så de må ha inn to av bra Eliteserie-kvalitet. I tillegg til at de trenger å forsterke i andre posisjoner også, legger han til.
Mandag fikk også klubben den nedslående beskjeden at Mushaga Bakengas akilles er røket, etter han pådro seg en skade i kampen mot Odd. Myhre og Gauseth mener det er veldig kjedelig for klubben.
– Hvert fall nå når han endelig begynte å putte et par mål, vi har jo ventet på det. Nå har han dunket inn et par og jeg tenkte at nå blir det slik fremover. Det er jo så gøy å se, han har jobbet jevnt og trutt og endelig så løsner det, så får han denne skaden, det er utgjort rett og slett, sier Gauseth.
Tromsøs neste kamp er mot Molde søndag 4. november kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Se hele Eliteserie-podcasten her:
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27