Etter at 17-årige Erling Braut Håland sjokkerte alle med å score fire mål på 20 minutter mot serieleder Brann søndag, har han blitt en internasjonal snakkis. I denne ukens Eliteserie-podcast uten Rekdal tar Eurosports Christian Gauseth og Petter Bø Tosterud for seg Molde-talentet.
Se hele Eliteserie-podcasten uten Rekdal nederst i saken. Praten om Braut Håland og Brann begynner etter ca. 28 minutter.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Premissene før vi går inn i denne kampen her tilsier ingenting om hva som skal skje og det er derfor sjokket er så stort. Når en gutt på 17 år scorer fire mål på 20 minutter mot ligaens «tighteste» og beste forsvar, som de fortsatt er, er det største sjokket for meg, sier Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
– Han er så sterk, høy og kraftfull at når han blir satt i en mot en situasjoner, så er det nesten ingen match for han, legger han til.
Gauseth ble imponert over hva Braut Håland presterte mot Brann.
– Når 1-0-målet kom måtte Brann frem og da fikk han flere av de situasjonene som han liker. Det er grunnen til at mål nummer to, tre og fire kommer. Hadde det vært 0-0 så hadde han aldri fått mange av de sjansene der. Det at Brann må frem, eksponere seg og at de har backer som går høyere opp, gjør at det blir mer isolert løping og mer isolerte dueller. Det er da magien skjer, sier Gauseth.

Utstillingsvindu

Under kampen mot Brann fulgte Machester United med på talentet. Det neste for 17-åringen er U19-EM i Finland med Norges EM-tropp denne måneden. Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud tror unggutten kan få vist seg enda mer der.
– Vi kan snakke så mye vi vil om Eliteserien og utstillingsvindu, men et U19-EM er et mye større utstillingsvindu enn Eliteserien. Der får du målt deg mot de beste i Europa på din egen alder, selv om han er ett år yngre enn de aller fleste, sier Tosterud i ukens Eliteserie-podcast.
Etter Brann-kampen tror flere at Molde-spissen vil bli solgt for en gigantsum. Men Tosterud tror ikke det kan sammenlignes med da Alexander Sørloth ble solgt til Crystal Palace for rekordsum tidligere i år.
– Sørloth var et spesielt tilfelle fordi det var på Deadline Day og da kan du gange prisen med seks eller sju bare av den årsak, så jeg tror ikke vi får en sånn sum. Men hvis tre-fire klubber settes opp mot hverandre så kan man få en interessant budkrig. Til syvende og sist så er det spilleren som bestemmer hvor han skal gå og det kan også påvirke prisen litt, sier Tosterud.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05