SANDEFJORD (Eurosport.no): Torsdag presenterte Sandefjord nyheten om at Martí Cifuentes (35) er klubbens nye trener.
Katalaneren, med en bakgrunn fra blant annet Barcelona, har skrevet under på en kontrakt ut 2020 som sparkede Magnus Powells etterfølger.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Sandefjords daglige leter Per Ketil Berg innrømmer at klubben tar en sjanse når de velger den relativt ubeskrevne 35-åringen, men mener Cifuentes er en trener som vil passe godt slik klubben ønsker å utvikle seg.
– Dette er en god match for Sandefjord. Han har et høyt fotballfaglig nivå og en kultur som er spennende å dra inn i vår klubb. Den passer vår sportsplan og hvordan vi ønsker å utvikle spillet vårt. Vi tror dette kan få betydning for mer enn bare A-laget vårt, sier Berg til Eurosport.no.
Se intervjuet med Sandefjords daglige leder her!
Mens Geir Ludvig Fevang, som går tilbake i en assistentrolle, styrer treningen fra banen, bivåner Cifuentes det hele fra tribunen.
Et spørsmål som tidlig melder seg er Sandefjords system. Klubben har nedfelt i sportslig plan at et 3-4-3/3-5-2-system skal dyrkes i hele klubben.
– Han er innforstått med at det er der vi er best i dag. Med den spillegruppen vi har og det trenerteamet vi har er det den kunnskapen vi besitter best. Han er interessert å se på den formasjonen og fortsette med det, men samtidig utvikle spillet, sier Berg, og fortsetter:
– Han er en trener ønsker å dominere kamper og å ha mye ball, og kan bli med å sette sitt preg på vårt system, sier Berg.
Tidligere Sandefjord-trener Magnus Powell sa før sesongen at han hadde mandat til å endre formasjon slik han selv ville. Det tok imidlertid ikke lang tid fra svensken la om til 4-4-2 før hans avskjed var et faktum.
– Jeg forstår at klubben har en gjennomarbeidet plan om å spille slik, og det skal jeg selvfølgelig ta med meg, sier Cifuentes til Eurosport.no etter at kameralinsen er borte.
Den 35 år gamle katalaneren forteller imidlertid at han ikke er så veldig opptatt av hvilken formasjon laget er satt opp i.
– Vi må se hvilke spillertyper vi har, og hvordan vi kan få mest mulig ut av dem. For meg handler det ikke så mye om hvilket system vi er satt opp i, for spillerne beveger seg rundt omkring på banen, sier han, før han avslutter:
– For meg handler det mer om filosofi enn om system.
Sandefjord ligger i skrivende stund på jumboplass i Eliteserien, og står med seks strake tap. Søndag 10. juni kommer FK Haugesund på besøk.
Om Sandefjord klarer å snu den dårlige trenden med sin nye trener kan du se på Eurosport Player og Eurosport Pluss fra kl. 17.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26