OSLO/MOLDE (Eurosport.no): – John Carew og Mario Balotelli.
Det er Erling Braut Hålands forbilder innen straffetaking. Mot Lillestrøm var han kontant fra straffermerket. Først fintet han ut keeper før han banket ballen opp i krysset! En skikkelig perle.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19

Solskjær uenig i straffeforbildene

Frem til i går har det vært Fredrik Aursnes som har tatt straffene for Molde i årets sesong. Molde-treneren vil ikke utelukke at Håland tar flere straffer, men vil ikke utpeke en klar straffeskyter i laget og håper flere tar ansvar.
– Jeg har bare sagt at den som vil ta straffe og er sikker på å score den får lov til å ta dem. Han gjorde det for G19 også, på overtid i en avgjørende kamp, og jeg vil ha de spillerne som tør å ta de støytene det er når man bommer – for det skjer også av og til, sier Solskjær.
Forbildene på straffe, Carew og Balotelli, hva tenker du om det?
– Jeg har akkurat snakka med ham om to andre som var ganske brukbare på straffer; nemlig Eric Cantona og Ruud van Nistelrooy. Jeg vil heller at han skal ha de to som forbilder, smiler Solskjær.
Saken fortsetter under videoen:

Sender et stikk til Kippe

Men det var ikke bare straffen som imponerte Molde-treneren. Spissen viste seg som et uromoment for LSK-forsvaret, og var tidvis en håndfull for Frode Kippe og Stefan Antonijevic i midtforsvaret. Nå starter trolig Håland mot Vålerenga også.
– Han skal få skryt for mentaliteten han har, det er grunnlaget – selve fundamentet for enhver fotballspiller. Han får ikke til alt han prøver på i går, han spiller mot to midtstoppere som gjør det vanskelig for ham, men han gir aldri opp og han tør å ta straffa, sier Solskjær.
17-åringen har skrapt på døren om å få sjansen fra start en god stund. Han vil spille fast og leverte en solid søknad søndag. For det var en slags manndomsprøve mot Kippe og Antonijevic. Uten at unggutten virket skremt etter møte og sender et lite stikk til 40 år gamle Kippe.
– De er store de, men jeg er stor jeg også, sier Håland.
– Kjenner du det i kroppen i dag?
– Jeg har et par blåmerker etter Kippe, men jeg tror han har et par sår han også.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:

– Han ble liggende på ræva

Også lagkompis Vegard Forren lot seg imponere av Håland i duellen med Kippe. Selv stod han over kampen mot Lillestrøm fordi han ikke var 100 prosent frisk, men mandag var han tilbake i trening.
– At en med 20 års fartstid i Eliteserien fikk kjørt seg såpass, jeg tror ikke Frode Kippe visste hva som møtte han i går. Jeg så han ble liggende på ræva etter par dueller mot Erling i går, det er det ingen andre i Eliteserien som gjør mot Frode – det er imponerende, sier Forren til Eurosport.no, som heller ikke vil melde seg av i kampen om å ta straffer:
– Jeg har en brukbar venstrefot sjøl, men har bomma på noen straffer. Han er kald og har en venstrefot som er ekstremt kald i avgjørende situasjoner, i tillegg til at han er et monster å møte.
– Deilig for deg å ha litt å bryne seg på på trening?
– Åhh, ja... Han er i tillegg så taktisk smart i måten han bruker styrken sin også, det skal man ikke undervurdere, sier midtstopperen.

17-åring svært delaktig i Molde-seier

Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14