Haaland-milepæl – første tenåring siden 2000

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 23/09/2018 klokken 20:39 GMT+2

Erling Braut Haaland scoret sitt tiende Eliteserie-mål denne sesongen mot Strømsgodset søndag. Det har ingen tenåringer klart på 18 sesonger.

Erling Braut Håland

Strømsgodset - Molde 1-2
18-åringen stakk i bakrom etter elleve minutter og pirket ballen forbi Espen Bugge Pettersen. Scoringen var hans tiende for sesongen i Eliteserien.

Første siden 2000

Trond Fredrik Ludvigsen var forrige tenåring som passerte tosifret antall scoringer i Eliteserien. Det gjorde han i 2000-sesongen.
– Det var et fint mål. Med høyrebeinet til og med. Det var på tide. Helt gull, sier Haaland til Eurosport i pausen.
– Du har ti mål denne sesongen og er bare 18 år. Så du for deg det før sesongen?
– Nei, men samtidig burde det vært enda flere, sier han.

Lå nede med skade

Etter 74 minutter ble han liggende nede etter en duell med Godsets Francisco Junior, i det som så ut til å være en kne mot kne-situasjon.
– Her er det noen bilder som ingen liker å se. Han har ligget nede i et minutts tid og det ser ikke bra ut, sier Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Angrepsspilleren lå lenge nede før han kom seg på beina og prøvde seg litt. Så ble han byttet ut etter litt med smerter.
Han forsikrer om at han likevel blir klar til neste seriekamp. Da får Molde besøk av Rosenborg.
– Det er ikke noe spesielt dette her. Jeg er klar igjen mot Rosenborg, sier han.
Fremdeles har han syv seriekamper til å øke antall scoringer, før han reiser til østerrikske Red Bull Salzburg etter sesongen.

Medaljeposisjon

Molde dundret løs på Strømsgodset fra start i kampen og ledet 2-0 allerede etter 18 minutter, etter at også Eirik Hestad scoret. Tokmac Nguen reduserte til 1-2, og Godset kom bedre inn i kampen etter det. Likevel kom de aldri tilbake, slik at det endte 2-1.
Dermed klatret Molde til bronseplassen etter at Haugesund røk på en smell borte mot Kristiansund.