VALLE (Eurosport.no): – Vi får se. Vi har i alle fall satt oss i en god posisjon med seier, sier Jonatan Tollås Nation til Eurosport.no.
For med seier i Skien vil Vålerenga passere Ranheim på tabellen samtidig som de klatrer helt opp i ryggen på Molde og Haugesund som spiller borte mot henholdsvis Strømsgodset og Kristiansund søndag.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Blåtrøyene fra Oslo er i en god periode tross overtidstapet for Rosenborg forrige helg og er på god vei til å blande seg inn i en medaljestrid i høst. Men selv om lagkompis Amin Nouri snakket med medalje allerede før kampen mot Brann, vil ikke Tollås Nation prate om muligheten for å kunne ta medalje nå.
– Molde har sett sterke ut. De er ikke med i Europa slik at de har samme kampprogram som oss. Det er flere lag vi må klatre forbi. Det blir tøft, men vi ser oppover mot tabellen. Vinner vi i Skien er det enda kortere opp. Vi har selvfølgelig ambisjoner, men noen medalje skal vi ikke begynne å prate om. Da vet jeg hvordan det bruker å gå.
– Men avstanden opp er ikke så stor?
– Det er den ikke. Men samtidig skal de lagene der også spille kamper. Vi er helt avhengig av at de taper og at vi vinner om vi skal gå forbi de. Det blir vanskelig å begynne å snakke om medalje, men i utgangspunktet hadde vi et mål om topp seks før sesongen. Nå er vi på sjetteplass. Fjerdeplass kan potensielt gi en europacupplass hvis de over vinner cupen. Hvis vi er innenfor topp fire er i hvert fall jeg fornøyd.
  • Lad opp til runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Se hele intervjuet med Tollås Nation. Saken fortsetter under videoen:

– Vi har tatt tak internt

Etter en skral sommer der laget gikk seks kamper uten å vinne, kom det tre kjappe seiere mot Tromsø, Brann og Lillestrøm. Tollås Nation mener det er en kombinasjon av flere ting som har gjort at det har snudd.
– Vi har tatt tak internt og virkelig tatt tak i det som var dårlig. Rettet opp i det. I tillegg har vi fått inn noen ny spillere som har vært bra for oss. Ikke bare ute på banen, men også som typer i garderoben og ledere i gruppen. Det har vært fint for oss. Så kan det være tilfeldig at det plutselig snur. Vi hadde det litt samme i fjor at vi hadde en litt tung sommer før vi hadde en veldig god høst.
Samtidig som det snudde kom tidligere Ronny Deila-elev Mohammed Abu inn. Men midtstopperen mener det ikke bare er hans inntreden i laget sim har fått ting til å rulle.
– En spiller kan ikke forandre på et helt lag, men det er ingen tvil om at han har kommet inn med nye ferdigheter og en trygghet i laget. Både han og Israelsson, som også er em ledertyper utpå der. Det er nok nærliggende å tro at de har noe med saken å gjøre.
Sett denne ukens podcast? Saken fortsetter under videoen:

– Han er en veldig fin gutt

Sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, mener Abu har vist seg som en lederfigur utenfor banen også.
– Han tilfører masse vi ikke ser på banen. Trygghet, humør og masse erfaring som han bidrar med i garderoben og i matsalen som er veldig bra, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.
Også Tollås Nation synes Abu har markert seg positivt i garderoben.
– Han er en veldig fin gutt. Ydmyk og fin. Veldig lett å prate med. Har alltid godt humør. Han gir mye av seg selv.
Se hele intervjuet med Jørgen Ingebrigtsen
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05