• Supersøndag: Se Vålerenga - Brann søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Steffen Lie Skålevik eller Daouda Bamba?
Det er valget Brann-trener Lars Arne Nilsen står overfor mot Vålerenga på Supersøndag og resten av sesongen. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth har analysert de to spissene.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Mjøndalen-spilleren mener de to utfyller hverandre og gir Nilsen to litt ulike typer på topp. Mens Bamba er litt sterkere og hurtigere enn konkurrenten, mener Gauseth at Skålevik er best i klassen på arbeidskapasitet.
– Han er helt enorm i den delen av spillet. Bamba har også en bra motor, men Skålevik er helt eksepsjonell. Det er grunnen til at han er blitt satset så hardt på i tråd med den tradisjonen Nilsen har hatt med Orlov tidligere, sier Gauseth i Fotballmandag.
Gauseth fremhever at Skålevik er best i boksen og avslutninger av de to spissene. Men på en ting kan ikke Skålevik måle seg mot Bamba.
– X-faktor er grunnen til at pengene er blitt lagt på bordet fra Brann. Å utfordre forsvaret med et soloraid som Bamba gjør borte mot Odd og scorer, det kan Skålevik aldri gjøre. Måten han glir gjennom på, det er fart, styrke, finesse og kraft som er helt eksepsjonell i Eliteserie-målestokk. Her gruser Bamba Skålevik, sier Gauseth.
  • Supersøndag: Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Se hele analysen. Saken fortsetter under videoen:

– Bamba er ikke noen luksusspiller

Sarpsborg 08s back Amin Askar spilte ikke om søndagens kamp mot Brann, men har møtt Bamba tidligere da spissen spilte i Kristiansund. Han vurderer de to spissene slik.
– Bamba er ikke noen luksusspiller. Han jobber og står på, men han har ikke den samme kapasiteten som Skålevik. Men han har noen ferdigheter som passer et lag som ligger lavt som Brann gjør. Det er overganger, og der er han eksepsjonell, sier Askar i Fotballmandag.
Backen mener Skålevik har ferdigheter som gjør ham til en pest og en plage, og et uromoment for forsvarene i Eliteserien.
– Jeg synes Skålevik får lite kreditt for styrken hans feilvendt. Han er veldig god på oppspill og femmetere. Han går ofte rett i kropp på midtstoppere og ballen faller ofte ned rundt ham. Det skaper mye problemer. Gauseth er inne på det med press, det synes kanskje ikke like godt for alle, men han klarer å provosere frem irriterende mange brudd. Det gjør at lag ikke klarer å få ro i frispillingen. Han er en kriger og en spiller det er viktig å ha i en tropp.
  • Supersøndag: Se Vålerenga - Brann søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56