BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
Han har nærmest på rekordtid gått fra å være en anonym 2. keeper til å bli den alle vil snakke med i Branns gulljakt. Markus Olsen Pettersen er en av brikkene trener Lars Arne Nilsen er blitt helt avhengig av i gullkampen.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
19-åringen voktet buret i Branns skuffende uavgjortresultat mot Sandefjord, uten at Pettersen direkte kan lastes for poengtapet.
Mandag kveld står han igjen mellom stengene – denne gang mot Tromsø når Brann skal forsøke å krympe forspranget til serieleder Rosenborg fra fire til ett poeng.
(Se intervjuet med keeperen her! Saken fortsetter under):

«Nå er det min sjanse»

Selv hadde ikke Pettersen sett for seg at han skulle få sjansen for førstelaget på dette tidspunktet av sesongen. Beskjeden fikk han like etter at det ble klart at Samuel Sahin-Radlinger måtte operere.
– Vi skulle spille junior-NM borte mot Viking. Da vi kom ut av flyet og skulle på hotellet for å spise, sier Morten (Kalvenes, hovedtrener U-gruppen) at jeg ikke skulle spille i dag, fordi jeg skulle spille på søndag, sier Pettersen til Eurosport.
– Da gikk det opp for meg: «Nå er det min sjanse».
Man skulle kanskje tro at omveltningen fra å være en mann i kulissene til å bli Branns bakerste mann i de store anledninger, ville være enorm. Men ansvaret har ikke tynget keeperen.
– Man kan si at jeg egentlig burde følt på noe mer press. For meg handler det om å ha det gøy der ute, og gjøre det beste jeg kan for laget og for meg selv. Jeg har lyst til å hjelpe laget med å ta gull, eller å kjempe der oppe, sier 19-åringen.

– Jeg var en skikkelig nervøs type

Den talentfulle keeperen har ikke alltid hatt den innstillingen.
– For to-tre år siden var jeg en skikkelig nervøs type. Jeg gruet meg til å komme på A-lagstreninger. Men jeg har jobbet en del med mentaltrener, så jeg har funnet ut at fotball egentlig bare er gøy. Vi er heldige som får lov til å ha det som jobb. Det er ikke noe å stresse med eller kjenne på noe press, sier han.
Radlinger var gjennom en vellykket operasjon i forrige uke. Det er lite trolig at keeperen er tilbake til kampen mot Lillestrøm på søndag. Deretter venter en pause på grunn av landskamper.
Det store spørsmålet blir dermed hvem som står når Brann spiller borte mot Stabæk 21. oktober. Pettersen har ikke lyst til å vike.
– Vi får se hva Lars Arne gjør når han (Radlinger) kommer tilbake. Jeg har tenkt til å gjøre mitt beste i kampene og treningene fremover, sånn som jeg alltid har gjort. Så får vi se hva slags avgjørelse han tar.
– Du er klar for å gjøre det så bra at han vil fortsette med deg?
– Ja, det er jeg. I Milan ser du at Donnarumma har spilt i to sesonger nå. Det har ikke så veldig mye å si om du er ung eller uritinert så lenge du får sjansen og tar vare på den.
Neste mulighet til å ta vare på sjansen er borte mot Tromsø mandag 19.00. Oppgjøret vises på Eurosport Player og MAX.
Sett denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38