Etter at Kjetil Rekdal tok over som Start-trener 1. juni har Kabran blitt flyttet fra sin flankeposisjon og over til spissplass.
Det har resultert i tre scoringer på fire kamper. Mot Brann i forrige serierunde så han dessuten giftig ut og kunne scoret ved flere anledninger.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Før sesongen hadde Start store forventninger til at Kristján Flóki Finnbogason skulle dunke inn scoringer på bestilling. Slik har det ikke blitt, og tidligere i sommer ble han lånt ut til Brommapojkarna i Allsvenskan.
I ettertid har det blitt diskutert hvor vidt Start må hente en ny spiss i sommer eller ei. Fædrelandsvennen hevder å vite at klubben ser etter mulighetene til å henge en spiss fra utlandet.
Eurosports Eliteserie-ekspert, Christian Gauseth, mener det er totalt unødvendig.

– Han er enorm

Han mener det Kabran har vist på topp er overbevisende.
– I det siste har han vært helt enorm. Jeg synes han fungerer veldig bra som spiss, sier Gauseth i denne ukens Eliteseriepodcast.
Han mener svensken i større grad bør dyrkes i sin nye rolle.
– Jeg ville bygget spillet rundt ham, fordi han ser fantastisk ut som spiss. Han er rask og sterk, men har noe å gå på hva gjelder avslutninger, sier han.
Se denne ukens Eliteseriepodcast her!

Tror på spiss-signering

Likevel tror Mjøndalen-spilleren at Sørlands-klubben kommer til å hente en ny angrepsspiller.
– Jeg mener de ikke trenger det, men jeg tror likevel at de kommer til å gjøre det, sier Chritian Gauseth.
Ifølge svenske Expressen har Östersund gjort det klart at de ønsker å signere Kabran og er tilbøyelige til å gi fem millioner kroner for ham. Overfor Eurosport.no avviser dog Starts sportslige leder at det er aktuelt.
– Generelt kommenterer vi ikke overgangsrykter, men dette kan jeg kategorisk dementere med en eneste gang. Vi ønsker å beholde våre beste spillere i Start, sier Karlsen i en SMS til Eurosport.no.
Start har allerede hentet Herolind Shala, som fikk et innhopp mot Brann mandag. Samtidig har de sikret seg Joackim Jørgensen på en gratis-overgang etter sesongen.
Sett denne?
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26