Ett poeng av seks mulige. Det er fasiten for Rosenborg i årets sesong etter bortekamp mot Sarpsborg 08 og hjemmekamp mot Kristiansund.
Mager kost for seiersvante trøndere som åpnet med to 3-0 seiere i fjorårets sesong.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Saken fortsetter under videoen:

Rosenborg slapp med skrekken da Bamba misset på overtid

– Gøy å se at Rosenborg kan tape kamper

Rosenborg-dødaren Kristoffer Zachariassen tror fjorårets seriemester kommer grusomt tilbake, men tror også seriestarten kan skape litt mer spenning i årets gullkamp.
– Det er et lag som kommer til å komme uansett utover i sesongen. Det er de fleste sikker på. Men at de mister poeng i starten av sesongen er positivt for alle lagene rundt. Det er gøy å se at de også kan tape kamper, sa Sarpsborg 08-spilleren under Fotball Direkte.
Neste runde venter Odd på bortebane for trønderne før Molde kommer til Lerkendal i runde fire. De to siste sesongene har kampen i Skien endt med tap. Skulle poengløse Odd klore til seg poeng kan det bli en ekkel kamp mot Molde i runden etter. Potensielt kan det blir en god luke for Ole Gunnar Solskjærs lag.
– Om Molde da kan komme opp til Lerkendal og få et resultat der. Da er det et lite forsprang og Molde får sniffen av gull og slikt. Det er artig å se for seg slike scenarioer, fordi dette kan skje. Jeg tror ikke de er glade oppe på Lerkendal nå, sa fotballekspert Bernt Hulsker.
Saken fortsetter under videoen:

Zachariassen senket Rosenborg

Kan skape problemer

Også i fjor tok det tid før Rosenborg kom skikkelig igang spillemessig. Spesielt angrepsspillet kladdet litt på vårsesongen, men likevel plukket trønderne trepoenger jevnt og trutt. På de to første kampene har verken Nicklas Bendtner eller nyinnkjøpte Alexander Søderlund vært i nærheten av å score. Zachariassen tror begge to vil score en del mål, men er spent på hvor mye tid sammen på banen de to får.
– Det er gode fotballspillere og de kommer til å score jevnt og trutt i løpet av sesongen. Det blir spennende å se hvordan spillfordelingen blir mellom de, og jeg er spent på å se hvor mye sammen de kommer til å spille. Spiller de sammen kan de skape mye problemer for de fleste forsvarere, sa Eliteserie-spilleren.
Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen tror ikke at løsningen for Rosenborg er å gå vekk fra vante 4-3-3 og spille med begge to der fremme for å få flere mål. Han tror heller planen er å bruke begge to mot slutten av kamper for å jakte mål.
– Knepet kan være når de ligger å trøkke et lag bakover og kan lempe mye innover i feltet. Da ville jeg ha hatt begge to utpå der, fortalte Eriksen.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53