Se høydepunktene nederst i saken.
Drammenserne spilte til tider sprudlende angrepsfotball og innkasserte en svært fortjent 3-0-seier på Marienlyst stadion.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
En av kampens giganter, Strømsgodsets Bassel Jradi, var storfornøyd med prestasjonen etter kampen.
– Det var godt. Vi spiller bra i dag, kontrollerer kampen og presser høyt. Det fungerer i dag og det var deilig å spille, sa Jradi til Eurosports kommentator Jørn Sundby.
– Hva er forklaringen på at det har løsnet sånn nå i de siste kampene for dere?
– Det er en blanding av mange ting. Ny energi og høyt press. Vi får brukt energien vår og går inn for å dominere kampen.

Satte standarden tidlig

Det er bare snaue to uker siden midtbanestjernen Jradi avslørte spillernes frustrasjon over tidligere hovedtrener Tor Ole Skulleruds taktikk. Den frustrasjonen ser ut til å være vekke med Bjørn Petter Ingebretsen, noe som var utslagsgivende i søndagens kamp. Allerede etter åtte minutter utnyttet Marcus Pedersen en grusom forsvarstabbe av Christian Eggen Rismark. Ranheim-stopperen forsøkte å drible seg forbi Pedersen som bakerste mann, men Eliteseriens toppscorer snappet opp ballen og banket den inn bak en sjanseløs Even Barli i bortelagets mål.
De blåkledde fortsatte å pøse på fremover, og med en nykomponert midtbanekonstellasjon bestående av Jonathan Parr, Amahl Pellegrino og Eirik Ulland Andersen produserte Strømsgodset flere store muligheter uten å få uttelling.
Even Barli var svært solid i Ranheim-buret, men måtte til slutt gi tapt da Bassel Jradi avsluttet et flott Godset-angrep regissert av Parr og Ulland Andersen. Målet kan fort bli Jradis siste i Strømsgodset-trøye.

Fortsatte etter pause

Strømsgodset fortsatte trykket på Marienlyst også etter pause. Danske Jradi skøyt i stolpen drøyt 20 minutter ut i andreomgangen, og både han og Marcus Pedersen kunne fort tegnet seg både to og tre ganger på scoringslisten. Ranheim løftet seg etter dette, men var i realiteten aldri i nærheten av å true ledelsen. Like etter at timen var spilt fikk hjemmelaget lønn for strevet da Ulland Andersen curlet ballen inn forbi Even Barli.
Strømsgodset tok dermed tre kjærkomne poeng og klatret opp til 11. plass i Eliteserien.

– Jeg vet ikke om det er min siste kamp

Jradi har blitt sterkt linket til kroatiske Hajduk Split, men på spørsmål om det er hans siste Godset-kamp, svarer han slik:
– Nei, det tror jeg ikke. Jeg har kontrakt til vinter. Jeg vet ikke om det er min siste kamp, det tror jeg ikke.
Trener Ingebretsen var godt fornøyd med Jradis prestasjon på søndag, men er ikke nevneverdig bekymret over å eventuelt miste dansken.
– Nei, det er jeg ikke redd for. Han har vært god i alle de tre kampene vi har hatt nå, men vi har mange gode fotballspillere. Hvis Bassel får andre utfordringer er det vel unt.

Strømsgodset vartet opp med festfotball mot Ranheim

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 KLOKKEN 21:01