• Se Rosenborg–Strømsgodset på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 18!
DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no): Francisco Júnior er på utgående kontrakt i Strømsgodset, men foreløpig bekymrer det ham ikke.
– Ikke ennå, men vi får se hva som skjer, forteller han til Eurosport.no.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Júnior som kommer fra Guinea-Bissau sluttet seg til klubben i Drammen i 2016. Før den tid tilbragte han tid i flere storklubber i Europa. Allerede som 15-åring flyttet han til Portugal for å bli en del av Benfica sitt akademi.
Til Eurosport.no avslører han at det den siste tiden har tikket inn tilbud fra flere land.
– Du har alltid tilbud, men det handler om å ha det fint der du er. For meg handler det om hvor jeg er lykkelig. Nå har jeg det bra og smiler, så det er det som betyr noe akkurat nå.
Han følger opp med å utdype hvor tilbudene kommer fra.
– Det har kommet tilbud fra flere land. Portugal, det er noen lag i Championship i England, og Kina, men for meg handler det nå om at jeg er lykkelig der jeg er. Så lenge jeg har det fint her, og de ønsker at jeg skal være her, så blir jeg gladelig.
– Hva kan du si om tilbudene fra Championship-klubbene?
– De vil jeg ikke navngi, men det er hyggelig. Jeg har vært i England tidligere, og det er veldig fint. Men så lenge du ikke føler deg klar til å dra, er det best å ikke forhaste noe. Jeg ønsker ikke å dra fra klubben i uenighet. Når jeg forlater denne klubben skal både de og jeg være fornøyde, fordi denne klubben har gjort så mye for meg. Så jeg vil aldri aldri dra fra klubben uten å være enig med dem.
Hvis 26-åringen får velge selv, blir han værende i Godset.
– Det er klart at det er hyggelig når klubben kaller deg inn for en prat og sier at du gjør en god jobb, for det betyr at de ønsker å ha meg her. Jeg håper vi kommer til å ha en samtale, for jeg liker virkelig denne klubben, og jeg har lyst til å være her. Men du vet aldri hva som skjer, vi får se.
Men for midtbanespilleren er det ikke kontrakten hans som påvirker nattesøvnen mest.
– Jeg stresser mer over at vi trenger poeng enn over kontrakten, sier har og ler.
Les også: – Den beste treneren jeg noen gang har hatt
Se hele intervjuet med (saken fortsetter etter videoen):

Tilbake fra skade

26-åringen pådro seg en skade i ankelen i oppgjøret mot Odd, og konsekvensen ble at han stod over siste runde i Eliteserien. Søndag venter en viktig kamp mot Rosenborg, og Júnior krysser fingre og tær for at han skal bli klar til kampen.
– Jeg føler meg mye bedre. Vi får se hvordan jeg har det utover uken. Det er en viktig kamp og vi må være klare, for vi trenger poeng.
– Alle jobber hardt for å oppnå det vi vil. Det blir tøft, for vi hadde en dårlig start, men har gradvis kommet tilbake på riktig spor. Nå er det en bortekamp, og vi sliter alltid litt når vi spiller borte, men jeg tror den mentale delen har blitt bedre. Jeg tror vi drar dit og slåss for å vinne tre poeng.
Etter 19 runder i Eliteserien har Strømsgodset tatt 22 poeng, noe som holder til 11. plass. Det er 19 poeng bak Brann på topp.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43