Mandag ble luken opp til serieleder Brann syv poeng da gikk Rosenborg på sitt andre strake tap i Eliteserien. Tromsø på Alfheim ble for sterke i en kamp hjemmelaget vant fullt fortjent.
På spørsmål om hvorfor Rosenborg har slitt i det siste, tenker Christian Gauseth tilbake på oppgjøret mot Molde den 8. april.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det var RBK på sitt beste. Da hadde de noe som jeg har savnet i ettertid: gnist. De gikk samlet i press, sprang for hverandre, og blåste Molde av banen. Den innstillingen har jeg ikke sett siden. Jeg skjønner at det stilles spørsmålstegn både ved spillergruppa og Kåre.
Han mener gnisten man så mot Molde har vært fullstendig fraværende, på tross av store anledninger som toppkampen mot Brann og lokalderby mot Ranheim på et fullsatt Lerkendal. Kommentator Asbjørn Myhre sier også at dette er noe av grunnen til at Rosenborg feilet i Tromsø:
– Kåre Ingebrigtsen signaliserte at de skulle stå høyt, være aggressive og presse Tromsø. I stedet så vi et halvhøyt press som ikke var godt gjennomført.
I etterkant av cup-møtet mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal den 30. mai - hvor trønderne gikk videre etter straffekonkurranse - var Rosenborgs mestertrener Nils Arne Eggen misfornøyd med arbeidsinnsatsen. Christian Gauseth mener RBK-legenden er verdt å høre på.
– Jeg synes Eggen har et poeng. Han sier det ikke for å være kjip, men fordi han har peiling. Jeg savner at hele laget presser hundre prosent.
Se praten om Rosenborg i podcasten. Starter etter cirka seks minutter:

– Tror de står samlet

Da han fikk spørsmål om hvorfor trønderne mangler den nødvendige gnisten, pekte Asbjørn Myhre på at klubben er i en helt annen situasjon. Mye har endret seg siden Kåre Ingebrigtsen tok over roret i 2014.
– De har tatt tre seriemesterskap og to cup-gull. Ingebrigtsen hadde alt å bevise i starten og kom inn med masse energi. Det er en utfording for han å hente frem den samme energien og mobilisere på nytt.
To av de største RBK-skuffelsene denne sesongen har vært Eliteserie-stjernene Pål André Helland og Mike Jensen. Midtbanespillerne, som har vært instrumentelle for Rosenborgs suksess de siste årene, har slitt med å produsere både godt spill og målpoeng.
– Jensen og Helland er store stjerner i Eliteserien, de tjener de store pengene, og det er de alle andre måles opp mot. Det vi har sett så langt i sesongen er veldig snålt. De har ikke vært til stede, sa Gauseth.
Sett denne godbiten fra Emil i Eliteserien?

– De skylder ikke på hverandre

Han poengterer at han ikke ser spillere som Pål André Helland og midtstopper Tore Reginiussen gjemme seg bort fra kritikken, og at det ikke nødvendigvis finnes gnisninger mellom spillere og trener.
– Jeg ser at Pål André Helland tar selvkritikk, og tror ikke han er fornøyd med egen eller lagets fremstilling. Men det skal de ha, de skylder ikke på hverandre. I en periode der jeg synes Rosenborg ofte fremstår som sutrete i media når de får motgang, så synes jeg det er et karaktertrekk. Det liker jeg. Og det er også grunnen til at jeg tror de kommer til å snu det sammen.
– Slik jeg ser det er det ingen gnisninger mellom spillergruppa og trenerteamet. Det er en frustrasjon der, men det er mer på seg selv. Jeg opplever at de står samlet.
Onsdag hevdet også Rosenborgs sportslige sjef Stig Inge Bjørnebye at spillerne ikke har latt seg affisere av de siste resultatene.
Trøndernes neste Eliteserie-kamp er hjemmeoppgjøret mot Vålerenga 24. juni. Kampen kan du se direkte på Eurosport Norge og Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09