I en lengre kommentar publisert på det australske nettstedet PlayersVoice, åpner Alex Gersbach opp om livet i Trondheim. Venstrebacken som kom til Rosenborg for to år siden, fikk mer tillit av trener Kåre Ingebrigtsen forrige sesong enn han fikk i 2017-sesongen. De siste månedene har australieren fått tøff konkurranse fra landslagsspiller Birger Meling.
– Det er vanskelig for en "aussie" i Europa når det er en lokal spiller i din posisjon, og han samtidig er et godt alternativ, skriver han.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

Vil til VM

Gersbach åpner innlegget med å skrive at det føles som om tiden står stille akkurat nå.
– Jeg vet ikke om jeg fortsatt kommer til å spille for Rosenborg neste sesong og jeg vet ikke hvem som blir den neste "Socceroos"-treneren (australske landslagstreneren) – mannen jeg må imponere i 2018.
Ange Postecoglou gikk av som Australias landslagstrener etter VM-kvalifiseringen, og erstatteren er ennå ikke på plass.
Gersbach tror lite spilletid for klubb kan ha ført til at han ikke ble tatt ut i den australske troppen som spilte de avgjørende VM-kvalifiseringskampene mot Syria i høst. Før det hadde han vært inn og ut på landslaget. Han har fire kamper i den gule- og grønne trøya.
– Til syvende og sist må jeg spille klubbfotball jevnlig og imponere vedkommende som skal ta ut den australske troppen som skal til VM i Russland i juni, sier han.

Åpen for klubbytte

Rosenborgspilleren har tilbragt juleferien sammen med venner og familie i Sydney. Planen er å dra tilbake til Norge i januar da han har kontrakt med Rosenborg i 18 måneder til.
– Overgangsvinduet åpner snart. Ideelt sett skulle jeg gjerne blitt i Rosenborg fordi det er en fantastisk klubb, men jeg trenger å være på banen uke inn og uke ut.
Australieren har ikke hørt hva som er Rosenborg planer for ham ennå.
– Hvis de ønsker å selge meg eller låne meg ut til en annen klubb, gjør jeg gjerne det. Klubben forstår situasjonen min og at jeg ikke kan sitte på benken. Det er verken til nytte for meg eller dem, og det tror jeg de vil vise forståelse for.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12