• Se Rosenborg - Start søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Jeg tror man undervurderer fotballspillere noe helt grenseløst, sier Eurosports Christian Gauseth.
I Fotballmandag langet Mjøndalen-spilleren ut mot spillere som ikke stiller opp i pressen, og klubber som velger å skjerme spillerne sine. Etter 1-6-ydmykelsen mot Vålerenga valgte Start-trener Mark Dempsey å beskytte spillerne og ikke la de snakke med pressen. Etter å ha scoret et bisart selvmål i Drammen ville heller ikke Branns midtstopper Bismar Acosta stille opp for pressen. I runden etterpå ble han matchvinner mot Kristiansund langt ut i overtiden. Heller ikke da ville Acosta snakke med pressen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

– Latterlig

Det får Gauseth til å reagere og mener spillerne i Eliteserien er blitt for redde for media.
– Her er det profesjonelle gutter som har kjempet seg opp i den idretten som det er hardest å komme seg til toppen i. De har gjort det i den idretten som er helt dominerende i det norske samfunnet. De har kommet til toppen av hirearkiet. Så skal de ikke klare å svare på et spørsmål fra en journalist. Vet du man hvor tøff i hodet man må være for å spille i Eliteserien? Mats sitter her dagen etterpå da det var så forsmedlig og de hadde fotjent mer, slik Lillestrøm egentlig har gjort gjennom hele sesongen. Likevel sitter han her rak i ryggen og svarer på spørsmålene våre. Det er det materialet Eliteserie-spillere er laget av. At de ikke skal klare å svare på spørsmål, er så latterlig, sier han oppgitt.
  • Se Brann - Stabæk lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Han får også støtte av gjest i Fotballmandag, Lillestrøms-spiller Mats Haakenstad. De gulkledde har gått helt andre veien og slupper mikrofoner og kameraer inn nesten døgnet rundt i programmet «På Innsiden» - et prosjekt Eurosport og VG samarbeider om.
– Jeg tenker at du måtte kunne svare for deg hele tiden. Det er en del av gamet enten du er 40 eller 17. Du må være med på den delen av leken. Jeg føler vi har åpnet opp bra. Det første du møter i døren er det kameraet hver morgen, sier LSK-spilleren.
– Koster det noe da?
– Noen synes det er gøy. Mange vil nok si at jeg synes det er gøy. Nå har vi begynt å bli vant til det på Åråsen. Jeg synes vi takler det bra, sier Haakenstad.
Saken fortsetter under videoen:

Ville beskytte spillerne

Acosta har fortalt til Brann at det er på grunn av kulturforskjell, språk, følelser og manglende tillit at han ikke vekslet ord med pressen etter kampene.
– Jeg foretrakk å samle meg litt, rett og slett ta det litt rolig, og bli offensiv i hodet igjen, sa Acosta til Eurosport.no et par dager etter kampen mot Kristiansund.
Etter tapet mot Vålerenga avviste Dempsey at han gjør saken noe større til det den er og ville skjerme de unge spillerne. Selv tok han skylden for tapet.
– Jeg ville beskytte dem. Det er min oppgave, sa Dempsey til Fædrelandsvennen.
– Kan det være ødeleggende for en 17, 18 eller 19 år gammel Start-spiller å møte pressen etter 1-6, Gauseth?
– Flere tusen mennesker kommer og ser på disse guttene hver helg. De betaler og de tjener penger på jobbene sine og folk betaler for å komme å se de i helgen. De kjøper draktene til ungene sine, de er forbilder i byene sine. Er du lei deg? Ja, si det til oss. Vi skjønner det. Vi sitter på tribunen og heier på deg. Konge. Da har vi lyst til å dele den gleden sammen med deg. Fotball er følelser og hvis man skal gjøre fotballspillere om til noen statuer, og at du ikke skal kunne stille opp etter en vond kamp på hjemmebane, det er bare tull, svarer Christian Gauseth.

Se Vålerengas elleville målras her

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53