LILLESTRØM (Eurosport.no):
Få dager før oppgjøret mot Kristiansund ble hele spillergruppen i Lillestrøm sendt ut på gaten. Med nybakte boller skulle folk i Lillestrøm lokker til Åråsen på lørdag.
– Det gikk litt treigt i starten, men etter en halvtime kom vi inn i det og det gikk bedre og bedre. Til slutt gikk det veldig bra, sier Arnor Smarason.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Islendingen håper den lille aksjonen ikke kun fylte magene til befolkningen i Lillestrøm.
– Jeg tror det er mange mette mager, men jeg håper jo at de som fikk billetter kommer og støtter oss. For det har vi virkelig bruk for.
Frode Kippe sier, som sin lagkamerat, at de trenger støtten fra en full tribune på lørdag. For fansen er lagets 12. mann.
– Vi mobiliserer litt til siste kamp. Vi håper det kommer mye folk! Det betyr utrolig mye for oss ute på banen at folk heier. Når det er mye folk på Årsåsen og godt med liv, så er det utrolig steming. Det bygger laget vårt. Så vi får folk til å komme på kamp og bry seg om laget.

– Noen tøffe år

40-åringen forteller at forholdet til fansen er godt igjen etter at Kanarifansen uttrykte skepsis til laget i høst. Da spillerne kom på trening en dag i september, ble de møtt av et banner med følgende tekst:
«Blø for: Logoen, Drakta, LSK, Romerike, Byen, Stoltheten».
– Fansen har hatt noen tøffe år, slik som oss. Vi har litt i bunnen i flere år. Jeg forstår at det ikke er like gøy hele tiden.
Lillestrøm er et av fem lag som står i fare for å rykke ned. Veteranen opplever at det er nerver ute og går blant fansen.
– De er frustrerte til tider, og det er naturlig. Det som er viktig er at de bryr seg og engasjerer seg. Det har de virkelig gjort i år også!
– Er folk nervøse før kampen?
– Det er litt blandet. Det er en del som er veldig nervøse, det merker jeg. Men samtidig er det en del som har troen på oss. Det er en spennende situasjon vi har kommet opp i, så det er mange som bryr seg her og som følger med. Det blir mange nervøse folk på lørdag, sier Kipper til Eurosport.no.

Garanterer videre Eliteserie-spill

Lørdag tar LSK imot Kristiansund, som ligger på femteplass før siste runde. Alle spillerne Eurosport.no snakker med forteller om en god stemning i spillergruppen tross den pressede situasjonen laget befinner seg i.
– Jeg er utrolig spent! Jeg har tenkt mye på kampen frem til nå, og kommer til å tenke enda mer frem til lørdag. Vi møter jo et sterkt Kristiansund-lag som har vunnet kamp på kamp nå, og som ikke blir en enkel motstander for vår del. Jeg håper vi får ut potensialet vårt. Vi har vært bra på Åråsen så langt i år, og klarer vi å kommer oss på maksnivå så tror vi skal klare å «matche» dem.
Mens Lillestrøm ligger på plassen foran kvalikplassen, med like mange poeng som Start, ligger Kristiansund på femteplass. Uavhengig av utfallet av lørdagens oppgjør blir KBK liggende på den plassen.
– Det tror jeg kan slå litt begge veier. De har ikke noe å spille for sånn sett, men kjenner jeg de folka der oppe, så vil de vinne fotballkamper og kommer til å gjøre det de kan for å vinne også denne kampen. Det blir garantert ingen enkel kamp for oss, og samtidig har ikke de noe press på seg. De kan senke skuldrene og ha det moro ute der. Jeg er sikker på at det blir en jevn og spennende kamp.
– Blir det Eliteserie-spiller på Lillestrøm til neste år?
– Ja! Det er jeg sikker på at vi skal klare. Jeg har en god følelse.
Også midtbanespiller Fredrik Krogstad kommer med betryggende ord til fansen.
– Ja, hvis du spør meg så er jeg 100% trygg!
Se videointervju her!
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39