Populære sporter
All sport
Vis alt

Går ikke med på å kalle Brann-oppgjøret for en toppkamp

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 25/04/2018 klokken 08:57 GMT+2

Onsdag kan Ranheim innta tabelltoppen med seier over serieleder Brann. Svein Maalen mener oppgjøret likevel ikke bør kalles en toppkamp.

Svein Maalen

Foto: Scanpix

Sesongen så langt har vært som et eventyr for nyopprykkede Ranheim. Trønderne har tolv poeng etter fire seiere på sine fem første kamper. Med seier mot Brann onsdag vil de på sensasjonelt vis stå som serieledere.
– Hvis noen før sesongen hadde fortalt deg at du skulle spille toppkamp i Eliteserien mot Brann etter fem serieruder. Hva ville du sagt da?
– Jeg er ikke enig i at dette er en toppkamp. Det kjenner jeg meg ikke igjen i, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport.no, og forklarer:

– All logikk sier Brann-seier

– Vi har hatt en god serieinnledning, men det er for tidlig å sammenligne oss med landets største klubber.
Mens alle andre har blitt imponert over det Ranheim har fått til så langt denne sesongen, har Maalen latt seg imponere over onsdagens motstander.
– Brann er det laget som kanskje har åpnet aller best. De er et av de største lagene i landet. All logikk tilsier at Brann slår oss. Men vi skal gi alt og er klare for kamp, sier han.
Han erkjenner at sesongen hittils har vært som et eventyr.
– Men dette eventyret vil ikke vokse til himmels. Vi har brutt barrierer denne sesongen og er utrolig stolte av det, sier han.

– Kjenner vår melodi

Som vanlig har Ranheim analysert motstanderen nøye før kamp. Men treneren har ingen planer om å finne opp kruttet på nytt.
– Vi har ingen spesialplan mot Brann, for vi skal spille slik vi alltid har gjort, sier han, og drar på med en metafor:
– Alle spillerne har hvert sitt instrument. Så kjenner de melodien vår veldig godt.

– Skal være offensive

Brann må klare seg uten sin nøkkelspiller Fredrik Haugen til oppgjøret. Det er heller ikke sikkert om Ruben Kristiansen blir klarert for spill, selv om han ifølge Bergensavisen er tilbake i trening. Maalen forteller at han har alle mann klare til kamp.
– Med unntak av noen som har vært skadet over lang tid så er alle klare for kamp, sier han.
Kampen er utsolgt og alt ligger til rette for et herlig fotballshow.
– Vi gleder oss til å spille foran et fullsatt Ranheim Stadion. Vi er både offensive og positive før kampen, forsikrer Svein Maalen.
picture

Ranheim-eventyret fortsatte på Åråsen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame