Haugesund-trener Eirik Horneland bekreftet torsdag overfor Eurosport.no at klubben hadde en «gentlemens agreement» med Molde om ikke å bruke de to spillerne når lagene møtes.
Slike avtaler er ikke lov å inngå i norsk toppfotball, noe som gjør at NFF nå gransker saken.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

Forskjellige forklaringer

Molde-direktør Øystein Neerland hevder at Haugesund kan bruke spillerne som de ønsker – også i søndagens viktige medaljekamp mellom de to lagene.
– Spillerne på utlån er det Haugesund som disponerer og råder over. De står fritt til å benytte spillerne. Eventuelt spill i aktuell kamp er ikke en del av utlånsavtalen, men var et tema i samtalene, skriver Neerland i en sms til Rbnett.
Denne forklaringen kjenner ikke FKH-sjef Eirik Opedal seg igjen i.
Han forteller til Haugesunds Avis at han senest mandag tok kontakt med Molde for å høre om de likevel kunne bruke spillerne i helgens kamp.
– Vi fikk et negativt svar på den henvendelsen, sier Opedal til avisen.
Neerland og Opedal har ikke besvart henvendelsene fra Eurosport.no fredag.

Ekspert ønsker regelendring

Eurosports kommentator og tidligere spilleragent Petter Bø Tosterud spår at det kan bli et surt forhandingsklima mellom partene i fremtiden hvis Wadji spiller på søndag.
– Det som høyst trolig skjer er at disse hadde inngått denne avtalen, noe som ikke er forenlig med NFFs overgangsreglement. Det er slik at FKH ønsker å bruke Wadji, så får de beskjed fra Molde at det ikke er en del av avtalen. Offentlig er Molde tvunget til å si noe annet, hvis ikke innrømmer de at de har brutt overgangsbestemmelsene til NFF. Samtidig, om FKH bruker spilleren, tror jeg det vil surne klimaet mellom klubbene når det gjelder fremtidige overganger og avtaler, sier Tosterud.
Han mener samtidig at den største utfordringen er regelverket.
– Jeg synes reglene er det dumme her. Det er veldig vanskelig for NFF å håndheve reglementet skikkelig. Det kommer lovnader i øst og vest. Det er bedre med full åpenhet. Da kan man skrive kontrakter om hvordan man disponerer bruken av spillere. Da vil det være avklart tidlig, mener Tosterud.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11