Forrige uke ble det klart at André Sødlund har skrevet under på en avtale som gjør ham til Odd-spiller etter sesongen.
Det har ikke falt i god jord hos 21-åringens nåværende klubb Sandefjord.
I søndagens bortekamp mot Vålerenga var Sødlund utelatt fra kamptroppen, til tross for at han var skadefri.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Cifuentes forklarte overfor Eurosport at han tok ut de spillerne han mente var best rustet til kamp.
– Vi har 24 spillere i stallen, og tar ut de 18 vi mener er best rustet til kamp. Sånn er det, sa Cifuentes.
Sødlund, som har vært en av lagets mest brukte spillere denne sesongen, forteller Eurosport.no at han mer eller mindre har fått beskjed at Cifuentes at han ikke kommer til å spille flere kamper i Sandefjord-drakten denne sesongen.
– Det er selvfølgelig kjipt. Man vil jo spille, sier han oppgitt.
Selv om han er klar på at han respekterer at det er treneren som tar ut laget, kjøper han ikke begrunnelsen han har fått fra sin spanske sjef.
– Når han sier at det handler om motivasjonen min så er det feil. Jeg har ikke vist at jeg mangler motivasjon for å prestere for Sandefjord, sier han.

– Et menneske står i midten

Sødlund, som har tilbragt store deler av sitt liv i hvalfangerbyen, er mener at nettopp motivasjon aldri burde vært et tema.
– Jeg skylder de andre å gi alt på trening, jeg er veldig glad i gutta på laget, sier han.
– Jeg skjønner at han vil bygge et lag for fremtiden, men å utelukke helt at jeg skal spille, og å si at det går på motivasjonen min... Kom på Sandefjord-trening så ser du at jeg gir alt når jeg er der, sier Sødlund.
Allerede da han ble presentert som Odd-signering var Sødlund klar på at han gjerne skulle sett at overgangen ble formalisert allerede i sommer.
Slik ble det imidlertid ikke da klubbene aldri ble enige om noen overgangssum.
– Man må ikke glemme at det er en spiller som står i midten av dette. Det er et menneske. Man trenger ikke å bli behandlet som man ikke har gjort noe for klubben. Jeg har vært der nesten hele karrieren og gjort alt for klubben, sier han.
Sødlund mener manglende kamptrening i et halvt år vil spille en rolle når han skal til Skien og forsøke å spille seg inn i et nytt lag.
– Det er nesten som å ryke korsbåndet, man får trent godt, men får ikke den samme kvikkheten i bevegelsene når man ikke får spille kamp, sier han.
Sandefjord mistet seier på overtid (artikkelen fortsetter under):

Enormt overtidsdrama mellom Vålerenga og Sandefjord

Odd holder avstand

Odds daglige leder Einar Håndlykken sier til Eurosport.no at han ikke ønsker å legge seg opp i hvordan Sandefjord håndterer situasjonen.
– Vi har hentet ham fra januar. Han er Sandefjord-spiller og vi prøver å respektere det, sier Håndlykken.
Håndlykken står selv i samme situasjon i Odd med venstreback Thomas Grøgaard og reservekeeper Viljar Myhra, som etter sesongen går til henholdsvis Brann og Strømsgodset.
– Uten å påstå at det er det som skjer i Sandefjord, så er utgangspunktet vårt er at vi ikke skyver noen ut i kulden, sier han.
– Vi respekterer at en spiller går til en annen klubb, men vi prioriterer ikke de spillerne som ikke skal være der neste sesong, sier han.
I Fotballkveld på Eurosport søndag kveld ble tematikken om bosmanspillere diskutert. Norge er et av få land hvor spillere kan skrive under for konkurrerende klubber så tidlig som seks måneder før kontrakten går ut.
Det er en diskusjon Håndlykken ønsker velkommen.
– Jeg synes det er interessant å diskutere slik vi gjør det her i Norge er riktig måte å håndtere det på. Det påvirker jo driften vår i stor grad, så det er absolutt en interessant diskusjon.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53