Etter det bisarre selvmålet mot Strømsgodset i tredje serierunde nektet Bismar Acosta å snakke med pressen. Heller ikke etter at han sørget for tre poeng mot Kristiansund på overtid i fjerde serierunde ville 31-åringen snakke med pressen. Nå forklarer Brann-spilleren hvorfor han ikke har sagt et ord. På Branns hjemmeside kommer det frem at det er flere årsaker til pressenekten etter de to siste kampene. Det går på både språkbarrierer og kulturforskjeller.
– Der jeg kommer fra er vi ikke vant til å måtte forklare alt i media bare minutter etter at det har skjedd. Hvis man lager selvmål eller gjør en stor tabbe reagerer supporterne med sinne. De står kanskje og venter ute i gaten når man kommer kjørende, tvinger deg ut av bilen. Noen kaster stein eller skjeller deg ut, sier Acosta til klubbens hjemmeside.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Vi lærte oss hvordan vi skal unngå slike situasjoner. Det er vanskelig å endre måten å tenke på, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen

Her går det fullstendig galt for Brann

En som var snakkesalig etter kampen mot Kristiansund var Branns midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen, som var strålende fornøyd med overtidsseieren.
– Han (Acosta red.anm) slår virkelig tilbake og redder inn tre poeng i dag. Det tok helt av. Vi fikk mange sånne i fleisen i fjor, og har scoret på slutten i to kamper på rad nå, så det er viktig, sa Heltne Nilsen til Eurosport etter kampen.
I pressesonen må som regel Acosta svare for seg på engelsk, men den 31 år gamle costaricaneren synes det er vanskelig å uttrykke sine følelser riktig uten å kunne snakke på morsmålet sitt, nemlig spansk.
– Jeg er ikke i stand til å forklare skikkelig hva jeg tenker og føler. Derfor valgte jeg å holde det for meg selv. Det er lettere for meg å forklare ting på spansk når det er masse følelser i bildet etter kamp, sier forsvarsspilleren til Brann.no.
Etter tre kamper står Brann med syv poeng, og ligger på en foreløpig fjerdeplass på tabellen, med en kamp mindre spilt enn lagene på topp tre.
  • Kampen mellom Sarpsborg 08 og Brann kan du se på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag klokken 20:00!

Overtidsmål sikret Brann tre poeng i blodig affære

Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57